Оладки з риккотой і карамелизованными яблуками

Як зробити Оладки з риккотой і карамелизованными яблуками рецепт простий на сковороді. Це гідний рецепт вихідного дня для всієї родини❤️ Настільки простий, що впорається навіть дитина (сьогодні в сторіс Тео готує оладки саме за цим рецептом). Оладки виходять дуже ніжними, а яблучний карамельний соус з корицею просто фантастика, його можна просто ложкою їсти і навіть без оладок😋😁

Інгредієнти

На 4 порції нам знадобиться:
1,5 склянки борошна
1 ч л розпушувача
1,5 ст молока
3 великих яйця
1/2 склянки сиру рікотта
Щіпка солі
2 великих яблука
2 ст ложки вершкового масла
4 ст ложки цукру з гіркою
1 1/2 год л лимонної цедри
1/2 год л кориці
Кленовий сироп, можна сироп агави або мед

Оладки з риккотой і карамелизованными яблуками покроковий рецепт

1. Спочатку приготуємо яблука з карамеллю. Яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими часточками, розрізавши їх навпіл. На розігріту сковороду кладемо вершкове масло. Коли масло розтане додаємо яблука, цукор і корицю. Акуратно перемішуємо і готуємо на вогні вище середнього 5 хвилин. Карамельний соус повинен злегка загустеть.
2. Вимикаємо і тримаємо теплим. У мисці змішуємо борошно, сіль, розпушувач. Жовтки відділяємо від білків. В окремій мисці змішуємо жовтки з 2 ст ложками цукру, додаємо рікотту і добре перемішуємо вінчиком. Поступово вводимо молоко в суміш з рікоттою. Добре перемішуємо. Білки збиваємо міксером до стійкої пиков.
3. В кілька етапів додаємо в молочну суміш борошно з розпушувачем і сіллю. Добре перемішуємо вінчиком. Останніми вводимо збиті білки, акуратно перемішуючи лопаткою. Смажимо на розігрітій сковороді, додавши невелику кількість вершкового масла. ⠀ Подаємо з карамелизованными яблуками, полив невеликою кількістю кленового сиропу або сиропу агави або меда.