Пахлава з листкового тіста з горіхами

Як смачно зробити Пахлава з листкового тіста з горіхами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пахлава – напрочуд смачна солодкість. Мені здається, на новорічний стіл саме те, якщо не хочете готувати за класичним рецептом. Швидко, доступно і дуже смачно

Інгредієнти

тісто листкове бездріжджове – 900г
волоський горіх (очищений) – 300 -350г
цукор– 70г
мелена кориця (за бажанням) – 1 ч. л.
Мелена гвоздика-1 ч. л.
Коріандр – 1 ч. л

Сироп:
мед – 250 -300г
вода -80 мл
Кориця (паличка)
Шматочок лимона
100 г вершкове масло

1 яйця для змащування

Пахлава з листкового тіста з горіхами покроковий рецепт

1. Для початку дістаємо розморожуватися листкове тісто. У мене було 2 конвертики домашнього слойоного тіста. 2 ці конвертики я тонко розкатала і розділила на 2 частини і у мене вийшли 4 тонкі пласти. Паралельно можна зайнятися приготуванням начинки для пахлави. Туди підуть горіхи, цукор і приправи. Кілька рівних половинок горіхів залишити для прикраси, інші трохи підсушуємо на сухій сковороді або в духовке.

2. Далі підсушені горіхи подрібнюємо блендером (або качалкою) в крихту крупного помелу. Туди ж додаємо приправи , перемішати до однорідності і начинка готова. Розкладаємо розкатаний пласт тіста на дно форми , зверху тонким шаром розподіляємо начинку. Далі знову розгортаємо тонкий шар тіста (він буде вже тонше першого), накриваємо їм шар горіхової начинки. І так робимо все 4 шари( за бажанням можна більше робити шари). Верхнім шаром має бути другий великий пласт тіста – вкриваємо їм начинку, обережно підгинаючи краю пласта, попутно скріплюючи їх з нижним.
3. верхній шар Змащуємо збитим яйцем. Далі на сирому тісті робимо розрізи ромбиками. На серединку кожного отриманого ромбика викладаємо половинки волоських горіхів. У такому вигляді відправляємо пахлаву в прогріту до 170-180 гр. Духовку, де випікаємо її до зарум’янювання. Готовність перевіряємо з зубочисткою. Орієнтовний час випічки складає 30-40 хв. Поки готується пахлава , готуємо сироп : мед розчинить у воді додати корицю, шматочок лимона , вершкове масло і варити 2-3 хвилин. Потім відсудити. Пахлаву виймаємо з духовки і поки гаряча наливаємо вже остиглий сироп.

Відео рецепт 👇