Як зробити Пампушки з сиру в олії на сковороді рецепт простий. Хай у ваших оселях завжди буде тепло і затишок, любов, гармонія і щастя! ⠀ ….і обов’язково пахне випічкою ❤️ ⠀ І пропонуємо вам спробувати традиційне для Західної України різдвяне блюдо – пампушки (пампухи). ⠀ Готувала я їх вперше і готова зробити їх традицією нашої сім’ї – ну дуже вони смачні!😋 ⠀ Рецепт взяла у книзі Дарії Цвек, вибрала сирні, з часом спробую і інші варіанти, у неї їх декілька.
Інгредієнти
300-320 г борошна
7 г сухих дріжджів
50 г цукру
0,5 ч. л солі
100 г молока
1 яйце
1 жовток
150 г м’якого сиру
50 г вершкового масла
Для начинки:
200 г вишень
50 г цукру
10 г крохмалю
Пампушки з сиру в олії на сковороді покроковий рецепт
1. Борошно змішати з дріжджами, сіллю і цукром. ⠀ Влити молоко, яйце, жовток, сир і масло. Замісити м’яке тісто. ⠀ Довго вимішувати його не потрібно, як зібралося в однорідний шар, який не липне у руках – готово. ⠀ Прибрати в миску, накрити кришкою і поставити підходити в тепле місце на 1 годину. ⠀
2. Тим часом приготувати начинку. Вишні з цукром довести до кипіння. Крохмаль розвести в невеликій кількості холодної води, влити до вишням, довести до кипіння знову, весь час помішуючи. ⠀ Тісто розкачати в пласт, товщиною 1 див Намітити центр. ⠀ Склянкою намітити майбутні пончики. ⠀
3. У центр намічених кіл покласти трохи начинки. ⠀ Накрити вільним пластом. Склянкою вирізати пампушки. ⠀ Рослинна олія добряче нагріти. Вогонь зменшити до середнього і навіть трохи нижче. ⠀ Опускати пончики по 3-4 штуки в кипляче масло.
4. Смажити з одного боку під кришкою. Потім перевернути і смажити без кришки. ⠀ Готові пампушки викладати на паперовий рушник, щоб стекла олія. ⠀ Коли охолонуть – посипати цукровою пудрой.