паска Кранч з горіховою начинкою

Пасхальний паска Кранч з горіховою начинкою простий рецепт в духовці! Виходить просто незрівнянний!!! Дуже смачний, соковитий, шаруватий і солоденький!

Інгредієнти

Тісто:
✅Борошно-330 р
✅Молоко-130 мл
✅Дріжджі пресовані-15 г
✅Цукор-3 ст. л.
✅Сіль-0,5 ч. л.
✅Ванільний цукор-10 г
✅Яйце-1 шт.
✅Жовток-1 шт.
✅Вершкове масло-70 г
✅Куркума-0,5 ч. л.

Горіхова начинка:
✅Волоські горіхи-260 р
✅Цукрова пудра-150 г
✅Молоко-50-60 мл

Сироп:
✅Цукор-50 г
✅Вода-50 мл

паска Кранч з горіховою начинкою покроковий рецепт

1. В тепле молоко (65мл) додати одну столову ложку цукру і дріжджі. Розмішати до розчинення. Додати одну столову ложку борошна і поставити в тепло на 10-15 хвилин. Вершкове масло збити цукром до пишності. В опару додати решту цукру, яйце, жовток, сіль, ванільний цукор, молоко, куркуму.

2. Все добре перемішати. Додати половину борошна, перемішати. Додати збите вершкове масло, добре розмішати. Додати решту борошна і замісити тісто. Тісто треба вимісити 7-10 хвилин. Прибрати в тепло на расстойку приблизно на 1 год Для начинки волоські горіхи підсушити на сухій сковороді. Перемолоти і додати до них в цукрову пудру. Добре перемішати і поступово влити молоко. Тісто обім’яти, розділити на 2 частини, обкатати в кульки, накрити і залишити на кілька минут.

3. Потім кожен шматочок розкачати в танку прямокутник. Розподілити начинку не доходячи до краю 1 див. Згорнути в рулет. Рулет розрізати на дві частини не доходячи до краю пару див. Сплести косу і сформувати паски як показано на видео.

4. Перекласти у форму і прибрати в тепло, поки паски добре не піднімуться. Змастити яйцем і випікати при температурі 180° приблизно 40 минут.

5. Для просочення закип’ятити воду з цукром. Добре просочити готові паски, проколюючи їх дерев’яною шпажкой.

Відео рецепт 👇