Паста Алла Норма з баклажанами і базиліком

Паста Алла Норма з баклажанами і базиліком простий рецепт домашній. Pasta alla norma – Паста “Норма”🍝 ⠀ Класичне, відоме сицилійське блюдо. Кожен, хто виріс на цьому острові, звик до неї, як ми до борщу – так вона поширена) ⠀ Не дивлячись на простоту інгредієнтів, це дуже і дуже смачно! ⠀ Зараз сезон баклажанів і смачних помідорів – тому саме час її готувати! ⠀

Інгредієнти

Знадобиться на 2 порції:

~ 150 г спагетті
1 великий баклажан
400 г томатів (або баночка у власному соку 😉)
Пучок базиліка
3 зубчики часнику
Оливкова олія для обсмажування
1 ст. л винного оцту
Сіль, чорний перець, трохи цукру
Для подачі: тертий витриманий сир

Паста Алла Норма з баклажанами і базиліком покроковий рецепт

1. Поставити воду на пасту на вогонь. ⠀ Баклажан порізати скибочками, посолити, кинути на 10-15 хв. Потім обсушити паперовими рушниками. ⠀ Обсмажити або запекти баклажани до готовності. ⠀ Помідори очистити від шкірок і порізати кубиками. ⠀ З гілочок базиліка обірвати листя. ⠀

2. Гілочки і часник дрібно порізати. ⠀ У киплячу воду додати макарони і варити на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці. ⠀ Розігріти у глибокій сковороді оливкову олію, обсмажити гілочки і часник ~30 секунд. ⠀ Додати томаты.

3. Посолити, додати трохи цукру, оцет і чорний перець. Готувати на сильному вогні 7-9 хвилин. ⠀ Додати баклажани і листя базиліка. Перемішати. Готувати кілька хвилин. ⠀ Додати черпак бульйону з пасти і перекласти в сковороду спагетті. ⠀

4. Готувати, перемішуючи, 2 хвилини. ⠀ Паста готова! ⠀ Розкласти по тарілках, посипати щедро тертим сиром, прикрасити листочками базилика.

Відео рецепт 👇