Паста з баклажанами, помідорами і ковбасками простий рецепт.
Інгредієнти
на 2 порції:
•200г пасти
•150г м’ясних ковбасок (або свинячого фаршу)
•1 баклажан
•200 г помідорів чері
•2 зубчики часнику
•сіль
•оливкова олія
•листочки базиліка
•біле сухе вино (за бажанням)
•тертий твердий сир (наприклад, пармезан)
Паста з баклажанами, помідорами і ковбасками покроковий рецепт
1. Баклажани нарізати невеликими брусочками. Щоб прибрати можливу гіркоту, скласти їх у друшляк, посипати великою сіллю і залишити під пресом на хвилин 40. Як преса можна використовувати кілька тарілок. Сполоснути, добре отжать.
2. Обсмажити на оливковій олії часник. Дістати фарш ковбасок з їх оболонки і додати до часнику (або свинячий фарш). Обсмажити, помішуючи, поки фарш не поміняє колір. Скропити вином і випарувати алкоголь. Додати баклажани, обсмажити кілька хвилин, поки вони не пустять свій аромат.
3. Додати томати. Посолити, додати листочки базиліка і тушкувати під кришкою на маленькому вогні близько 30 хвилин. Пасту відварити до стану «аль денте» і змішати з соусом. При подачі посипати тертим сыром.
Відео рецепт 👇