Паста з чорнилом каракатиці і креветками

Паста з чорнилом каракатиці і креветками, в’яленими томатами і шпинатом 🦐🍅 Чорну пасту я вперше спробувала років – страшно сказати! – сім, в офісній їдальні. Вони були схожі на моторошні чорні шнурки і апетиту не викликали🤭 Потім я запускала паста-машину, і під час зйомки книги рецептів кухарі приготували очманілу домашню чорну пасту. Це було дуже смачно!

Потім як-то не хотілося експериментувати, а минулої осені спробувала смачну магазинну чорну пасту, розповідала про неї у сторіс навіть. Вона прекрасна і надихає на експерименти! Наприклад, такі, як ця страва – ситне, але хочеться добавки 😁 Беріть цей рецепт на озброєння, а якщо спробуєте, діліться враженнями 😉

Інгредієнти

🦐 Креветки королівські очищені – 500 г
Паста з чорнилом каракатиці – 250 г
Оливкова олія – 2 ст. л.
Часник – 3-4 зубчики
В’ялені томати – 120 р
Базилік сушений – ½ ст. л.
Пластівці чилі – ½ ч. л. (за бажанням)
Сіль морська
Перець чорний мелений
Шпинат свіжий – 50 г
Молоко – 400 мл
Борошно рисова – 1,5-2 ст. л.

Паста з чорнилом каракатиці і креветками покроковий рецепт

1. креветки Розморозити в холодильнику. Відварити пасту до стану al dente, згідно інструкції на упаковці. Поки вариться паста, розігріти олію на середньо-сильному вогні у великій сковороді. Пропустити часник через прес, викласти на сковороду і готувати 1 хвилину, помешивая.
2. Додати креветки, нарізані томати, базилік, пластівці чилі, щіпку солі, трохи поперчити. Готувати ~3-4 хвилини, поки креветки не стануть рожевого кольору. Викласти креветки з томатами на окрему тарілку, поки оставить.
3. В ту ж сковороду налити молоко, додати борошно і, постійно помішуючи, готувати пару хвилин до загустіння соусу. Посолити, поперчити. Додати шпинат, перемішати і готувати 1 хвилину. З пасти злити воду, покласти її в сковороду зі шпинатом, додати креветки з томатами, перемішати і відразу ж подавать.