Паста з соусом песто і сиром пармезаном

Як зробити Пасту з соусом песто і сиром пармезаном рецепт простий. Тут до непристойності все просто, але як гармонійно поєднуються всі інгредієнти!! Повірте мені, це дуже смачно! Просто не передати словами! Однозначно готувати всім!

Інгредієнти

(на 2 порції):
1. Спагетті (у мене №5 від @barillarus ) – 200 гр
2. Пармезан – 60 гр
3. Оливкова олія – 3 ст. л
4. Сіль, мелений чорний перець за смаком
5. Суміш насіння (гарбузове, соняшникове, кунжутне, лляні) – 2 ст. л
6. Базилік – кілька гілочок

Для соусу песто:
1. Базилік – 70 гр.
2. Петрушка – 100 гр.
3. Лимонний сік – 3 ч. л.
4. Кедрові горішки – 40 гр.
5. Пармезан – 60 гр.
6. Оливкова олія – 150 мл
7. Часник – 2-3 зубчики
8. Сіль, суміш свіжомелених перців за смаком

Паста з соусом песто і сиром пармезаном покроковий рецепт

1. ПРИГОТУВАННЯ СОУСУ: Базилік і петрушку помити, очистити від стебел. Скласти в чашу блендера, подрібнити. Кедрові горішки злегка обсмажити на сухій сковороді. У чашу блендера, додати часник, горішки, пармезан, сіль і перець. Полити лимонним соком і додати 50 мл оливкової масла.
2. Збиваючи суміш, поступово додавати оливкову олію до необхідної консистенції. ПРИГОТУВАННЯ ПАСТИ: Відварити пасту до стану аль-денте в підсоленій воде.

3. Насіння злегка обсмажити на сухій сковороді. Змішати готову пасту з соусом песто. Подавати пасту гарячою, присипавши свіжомеленим чорним перцем, насінням, тертим пармезаном і, прикрасивши листочками свіжого базиліка! Приємного апетиту!