Як зробити Пастрому з індички в духовці рецепт простий. Рецепт знайшла дуже давно, на початку нульових. Кілька років він у мене валявся, і тільки в 10 році я його опублікувала в блозі в LiveJournal. Зважилася пастрому робити не відразу, оскільки бентежило кількість часу, витрачений на її приготування (всього 15 хвилин!). Пам’ятаю, що і автор про це писала. Тому пропылился він у мене в каталозі чималий час. Але коли я її, нарешті, приготувала, то зрозуміла, що рецепт цей скарб! У прямому сенсі цього слова! Мінімум часу і на підготовку, і на приготування. А вже результат… чарівний!
Рецепт трохи спростила: не замочую індичку в солоній воді, не шпигую часником, а роблю все набагато простіше, і виходить абсолютно розкішне м’ясо, яке не йде ні в яке порівняння з тим, що продається в магазині. Так, і ще чудовий факт: грудка виходить дуже соковита і м’яка. 3амачивается м’ясо не стільки для просолювання, скільки для того, щоб воно було ще соковитіше. Але я не дуже люблю таке м’ясо.на мій погляд, воно дуже водянисте. І щоб ви не приготували таким способом – всі однаково на смак.
Рецепт трохи спростила: не замочую індичку в солоній воді, не шпигую часником, а роблю все набагато простіше, і виходить абсолютно розкішне м’ясо, яке не йде ні в яке порівняння з тим, що продається в магазині. Так, і ще чудовий факт: грудка виходить дуже соковита і м’яка. 3амачивается м’ясо не стільки для просолювання, скільки для того, щоб воно було ще соковитіше. Але я не дуже люблю таке м’ясо.на мій погляд, воно дуже водянисте. І щоб ви не приготували таким способом – всі однаково на смак.
Інгредієнти
1,5 кг філе індички одним шматком
сіль
паприка солодка (мелена)
суміш сухих італійських трав
мелений перець
2-3 ст. л. рослинного масла
Пастрома з індички в духовці покроковий рецепт
1. Змішати сіль, перець і трави з солодкою паприкою в целофановому пакеті. Філе натерти олією і покласти в пакет зі спеціями. Добре потрясти і поваляти в ньому м’ясо. Потім щільно загорнути і покласти в холодильник на півгодини. Духовку нагріти до 250°С Деко застелити фольгой.
2. Викласти м’ясо на деко і поставити в духовку на середній рівень на 15(!) хвилин. Вимкнути духовку. М’ясо у неї залишити до ранку (якщо робите ввечері) або якщо вдень – години на 2 або до повного охолодження. Результат вражає: смачно, швидко і посуд мити не надо.
3. Що треба пам’ятати: якщо берете м’ясо вагою 1 кг, щоб не вийшло сухувато, зменшіть час на пару хвилин. Краще брати товстий шматок не більше 1,5 кг. На 2 кг збільште час на 2-4 минуты.