Як зробити плюшки сердечка з цукром рецепт в духовці.
Інгредієнти
на 16 великих булочок:
Молоко – 180г
Сухі дріжджі – 8г
Цукор – 60-70 гр
Яйця – 2шт. С1
Сіль – щіпка
Вершкове масло – 65 гр
Борошно пшен. – 460 – 480гр
⠀
НАЧИНКА:
Вершкове масло – 50гр
Цукор/мак – 130гр
Ванільний цукор – 1 год.л.
Печиво плюшки сердечка з цукром покроковий рецепт
1. Тепле молоко+цукор+дріжджі, ретельно розмішати. Додати сіль, розтоплене злив. масло, яйце і білок другого яйця (жовток піде на змазування), ретельно розмішати. Поступово додавати борошно і замішувати тісто ложкою, потім руками. Тісто еластичне, не липне до рук. Чисту миску змастити раст. маслом, перекласти тісто в неї, накрити плівкою і прибрати в тепле місце на 1час.
2. Тісто піднялося, обминаємо, відщипуємо шматочки по 50-60 гр, формуємо кульки. Начинка: розтопити масло, цукор або мак змішати з ванільним цукром. Кожна кулька розкотити в прямокутник, змастити маслом, присипати цукром по 1 ч. л., згорнути довгу колбаску.
3. Скласти ковбаску навпіл швом всередину і защипить краю. Приплюснути і зробити надріз не доходячи до краю, який защипили, вивернути начинкою назовні, покласти на деко і змастити яйцем. Запікати при температурі 180°С орієнтовно 15 минут.
Відео рецепт 👇