Печиво з чаєм матчу і білим шоколадом простий рецепт. Це було спонтанне рішення, чесно… Просто вирішила розібрати шафа зі спеціями і на очі попався чай матчу, про який я і думати забула. Далі буквально хвилинне замішання і ось результат)
Інгредієнти
розрахований на 16 штук.
✔️ Масло вершкове 120 г
✔️ Цукор 150 г
✔️ Яйце С1 1 шт.
✔️ Чай матчу 10-15 р
✔️ Гаряча Вода-2 ст. л
✔️ Ванільний екстракт 1 ч. л.
✔️ Борошно пшеничне 200 г
✔️ Розпушувач 1 ч. л.
✔️ Сіль 1/2 ч. л.
✔️ Білий шоколад 100 г (у мене з горішками)
Печиво з чаєм матчу і білим шоколадом покроковий рецепт
1. Масло заздалегідь дістати з холодильника, воно має бути м’яким. Чай матчу залити водою і перемішати до повного розчинення. З’єднати масло з цукром і добре збити. Додати яйце, чай матчу, ванільний екстракт і ще раз збити до однорідної массы.
2. Борошно просіяти разом з розпушувачем, додати сіль і ввести борошняну суміш до решти інгредієнтів, замісивши м’яке тісто. Шоколад порубати, більшу частину вмішати в тісто, решту залишити для прикраси. Готове тісто поставити в холодильник на 1 час.
3. Духовку розігріти до 180 градусів, деко застелити пергаментом. Сформувати з тіста 16 кульок вагою приблизно 40 р. Викласти на деко на великій відстані один від одного, зверху на печиво покласти відстрочені шматочки шоколада.
4. Випікати 10-12 хвилин, готове печиво злегка охолодити на деку, а потім перекласти на решітку. Увага! Спочатку печиво буде здаватися занадто м’яким, але в міру остигання воно затвердіє зверху, при цьому усередині залишиться м’яким і трохи тягучим. Насиченість кольору буде залежати від якості і кількості використовуваного порошку матча.