Як зробити смачне домашнє Печиво з пісочного тіста на маслі рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Тісто:
Борошно 300г
мигдальна Борошно 45г
Сіль 1 г
Цукор дрібний/цукрова пудра 110г
Масло вершкове 165г
Яйце 60г
Печиво з пісочного тіста на маслі покроковий рецепт
1. Яйце відміряти і прибрати в холодильник. Масло порізати кубиком і прибрати на 10 хв. в морозильник. Борошно, мигдалеву борошно, цукор і сіль з’єднати в чаші міксера, перемішати. Додати холодне масло, за допомогою насадки Весло перетерти в дрібну «мокру» крихітку на низькій швидкості. Влити яйце і перемішати до моменту, коли тісто почне збиратися воєдино на насадці. Перекласти тісто на робочу поверхню, швидко домесить вручну і розділити на 2 части.
2. Кожну розкачати між двома листами пергаменту або гітарної плівки в пласти 2 мм заввишки і прибрати в такому вигляді в холодильник на 6-8 годин. Духовку розігріти до 160°с (Конвекція). Вирізати з тіста печиво бажаної форми і розміру (на охолодженій поверхні). Обрізки тіста з’єднати разом, знову швидко замісити, охолодити протягом 10 хв. і знову раскатать.
3. прокласти Деко перфорованим килимком (якщо такого немає килимка, наколоти печиво зубочисткою у кількох місцях), викласти печиво на відстані не менше 2 см один від одного, перед випіканням підморозити протягом 15-20 хв. Випікати 18-20 хв. до рівного зарум’янювання. Остудити на противне.
4. Печиво зберігається в контейнері з кришкою при кімнатній температурі протягом 2-3 днів. Для красивого візерунка на поверхні печива (на фото), накрити печиво перед випічкою другим перфорованим килимком, випекти протягом 15-16 хв., килимок акуратно видалити і допекти до готовности.