Перець болгарський запечений в духовці на зиму цілком

Як зробити смачний Перець болгарський запечений в духовці на зиму цілком простий рецепт. Печений перець у духовці на зиму послужить відмінним доповненням до м’ясних і картопляних страв. Він дуже красиво виглядає на святковому столі!

Інгредієнти

В БАНКУ 0,5 Л.:
🔹перець ( скільки увійде, зазвичай близько 5шт.) ;
🔹часник – 3 зуб.;
🔹чорний перець горошок – щіпка.
🔹цукор – 2 ч. л. з гіркою;
🔹сіль – 1 ч. л. без гірки;
🔹оцтова кислота 70% – 1 ч. л. не повна.

Перець болгарський запечений в духовці на зиму цілком покроковий рецепт

1. Деко для запікання застелити пекарської папером. Змастіть перець рослинним маслом і викладіть їх на деко. Надішліть деко в розігріту духовку і запікайте перці при температурі 180-200 градусів 30 хвилин. Час запікання може бути іншим, в залежності від можливостей вашої духовки.
2. Орієнтуйтеся на те, що готовий перець повинен стати трохи м’яким, а шкірка місцями придбати злегка золотавий відтінок. Перець можна залишити в такому вигляді, а можна зняти шкірку, я знімаю. Насіння не чистимо, так вкуснее.
3. Коли перець готовий, складаємо його в миску і накриваємо хвилин на 15, тоді шкурка буде добре відходити. Чистимо над цією мискою, щоб сік, що залишився в мисці, він нам стане в нагоді; У кожну банку кладемо перець горошок, часник і укладаємо наш перчик.

4. В кожну банку насипаємо сіль, цукор, оцет і доливаємо сік, що залишився; На дно великої каструлі кладемо рушник і ставимо баночки, наливаємо воду по плечики баночок і після закипання води стерилізуємо 7 хвилин. Закатуємо, перевертаємо і укутываем.