Перець лечо з помідорів, часнику і базиліка на зиму класичний

Як зробити Перець лечо з помідорів, часнику і базиліка на зиму класичний простий рецепт. Улюблена овочева заготівля прямо з грядки 😍 Зберігайте рецепт собі 👇

Інгредієнти

томати — 1 кг.;
солодкий перець (болгарський) — 1,2 кг;
гострий перець — 2 стручки або по смаку;
свіжий базилік — невеликий пучок;
часник — 3-4 зубчики;
цукор — 3 ст. л.;
сіль — ½ ч. л.;
оцет — 1 ст. л.;
рослинне масло — 1,5 ст. л.

Перець лечо з помідорів, часнику і базиліка на зиму класичний покроковий рецепт

1. Овочі та зелень ретельно промиваємо, вирізаємо плодоніжки, у перцю видаляємо насіння; Томати ріжемо на четвертинки, подрібнюємо у блендері або через м’ясорубку разом з базиліком. Для більш однорідної консистенції можна протерти томатне пюре через сито;
2. Перець нарізаємо великими шматочками, кладемо в каструлю і заливаємо томатною масою. Тушкуємо на середньому вогні 10-15 хвилин або до м’якості перцю; Часник очистити, дрібно рубаємо або пропускаємо через прес. Гострий перець нарізаємо на дрібні шматочки;
3. Додаємо в каструлю цукор, сіль, оцет, рослинне масло і перець чилі з часником. Обережно перемішуємо, пробуємо на сіль і додаємо, якщо потрібно; Проварюємо лечо ще 5 хвилин на повільному вогні; Гаряче лечо розкладаємо в стерилізовані баночки.