Перці фаршировані з фаршем в томатному соусі

Перці фаршировані з фаршем в томатному соусі простий рецепт. У начинці м’ясної фаршировані, зелень і трохи вершкового сиру для додання кремообразности. Соус смачний і багато. Можна подавати це основне блюдо з картопляним пюре.

Інгредієнти

Для фаршированих перців:
Олія оливкова – 2 ст. л
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 1 зуб
Петрушка – 1 ст. л
Рис сухий – 40 гр
Фарш м’ясний (можна яловичина+свинина)- 600 гр
Чебрець сухий – 0,5 ч. л
Орегано сухий – 0,5 ч. л
Сир вершковий – 100 гр
Перець болгарський (червоний, жовтий) – 6 шт
Масло рослинне (для обсмажування перців) – 2 ст. л

Для соусу:
Масло рослинне – 2 ст. л
Часник – 1 зуб
Борошно – 1 ст. л
Цукор – 1 ст. л
Пасату томатні (томати у власному соку – 400 мл
Вода – 750 мл
Лавровий лист – 1 шт
Петрушка свіжа – 1 ст. л
Базилік сухий – 1 ч. л
Орегано – 0,5 ч. л

Перці фаршировані з фаршем в томатному соусі покроковий рецепт

1. У сковороді розігріти рослинне масло, обсмажити дрібно нарізану цибулю на середньому вогні, хвилин п’ять. Додати часник через прес, петрушку, промитий сухий рис – обсмажувати ще 2 хвилини. Вимкнути вогонь, дати охолонути хвилин п’ять. У м’ясний фарш викласти обсмажену цибулю, посолити, поперчити, додати чебрець, орегано, вершковий сир, перемішати до однорідної массы.

2. У перців зрізати верхівку, видалити насіння, промити, начинити фаршем. Зрізаними накрити кришками фарширований перець, заколоти двома зубочистками, щоб не падали під час приготування. У сковороді розігріти 2 ст. л рослинного масла, обсмажити перці з двох сторін по 3 минуты.

3. Для соусу в каструлі де будете далі готувати, розігріти олію, додати рубаний часник, всипати борошно, цукор – на середньому вогні обсмажувати хвилин п’ять, помішуючи. Влити томатну пасат, тушкувати 5 минут.

4. Влити воду, додати лавровий лист, всипати базилік, орегано, сіль, перець. Довести до кипіння, тушкувати 5 хвилин. У соус викласти перці, кришечками вгору, стоячи, щільно один до одного. Накрити кришкою, варити 1 годину 15 хвилин на слабкому вогні. Подаємо разом з соусом і свіжими хлебом.