Як приготувати пісочний пиріг з сиром і чорною смородиною в духовці рецепт простий
Інгредієнти
КБЖУ на 100 гр.: 234/9/11/24
для основи:
✔️Сир 5% в пачці – 100 гр
✔️Жовток – 1 шт
✔️Вершкове масло – 40 гр
✔️Борошно – 80/90 гр
✔️Сіль – щіпка
✔️Цукор тростинний (підсолоджувач ) – 1 ч. л
для начинки:
✔️Сир м’який 5% – 150 гр
✔️Білок – 1 шт
✔️Кукурудзяний крохмаль – 1 ч. л
✔️Цукор тростинний (підсолоджувач ) – 3 ч. л
✔️Чорна смородина (можна іншу ягоду) – 4/3 ст. л
Пісочний пиріг з сиром і чорною смородиною в духовці покроковий рецепт
1. Змішати всі інгредієнти для основи (масло має бути кімнатної температури). Замісити тісто і прибрати в холодильник на 15-20 хвилин. Форму для випічки (у мене скляна, діаметр 20 см) змастити маслом і присипати манкой.
2. Розподілити тісто за формою і зробити бортик для пирога. Для начинки: змішати сир заглибним блендером з підсолоджувачем і білком. Довести до однорідної массы.
3. Додати начинку, зверху посипати ягодами. Відправити в розігріту духовку до 180 градусів на 35-40 хвилин. Дати пирогу охолонути і вийняти з формы.
Відео рецепт 👇