Польський пиріг Сыромак з маком, сиром, медом і горіхами простий рецепт. Коли я чую це назва, мене накриває теплими спогадами…перед очима одразу постає ст. м Фрунзенська і з ним же відразу «Салодкі Фальварак».
Місце де було не одне побачення, місце де завжди була черга, місце де пахло щастям і калоріями😅😅😅 місце де був самий смачний «сыромак». Відходячи від спогадів і заглиблюючись в історію.
Сыромак — польський пиріг (звідси й назва) на пісочному тісті з двома видами начинки: макової з родзинками і горіхами і сирною. Бомбезное поєднання! Багато маку і ніжний сир.
Місце де було не одне побачення, місце де завжди була черга, місце де пахло щастям і калоріями😅😅😅 місце де був самий смачний «сыромак». Відходячи від спогадів і заглиблюючись в історію.
Сыромак — польський пиріг (звідси й назва) на пісочному тісті з двома видами начинки: макової з родзинками і горіхами і сирною. Бомбезное поєднання! Багато маку і ніжний сир.
Інгредієнти
Для пісочної основи:
▪️120гр борошна
▪️100гр вершкового масла
▪️жовток
▪️1ст.л води
Для макової основи:
▪️500гр маку
▪️4 яйця
▪️100гр цукру
▪️160гр меду
▪️апельсинові цукати
▪️80гр родзинок
▪️35гр вершкового масла
▪️100гр будь-яких горіхів
Сирна основа:
▪️550гр домашнього сиру
▪️2 яйця
▪️80гр вершкового масла
▪️цедра апельсина
▪️ваніль
▪️70гр цукру
Польський пиріг Сыромак з маком, сиром, медом і горіхами покроковий рецепт
1. Зробимо пісочну основу і відправимо її в холодильник. Займемося маком. Його необхідно проварити в сотейнику з водою (приблизно 15 хвилин),злити воду, додати яйця, вершкове масло і добре пробити блендером. Потім додати яйця, цукати, родзинки і горіхи, цукор і мед – добре перемешать.
2. Макова суміш готова. Сирну суміш так само, все змішати, пробити блендером до однорідності. Пісочну основу розкачати і викласти у форму.
3. На пісочну основу виливаємо позовну суміш, потім сирну і відправляємо в духовку при 170С приблизно на 60-70 минут.
4. Готовий сыромак повністю остудити і вийняти з формы.