Полуничний зефір домашній

Зефір виходить ніжним, повітряним, в міру солодким 😋 Зефір потрібно робити швидко. Як зробити Полуничний зефір домашній рецепт простий.

Інгредієнти

1. Полуниця заморожена – 350 грам
2. Цукор – 200 грам + 70 грам
3. Агар-агар – 7 грам ( у мене dr.Oetker)
4. Білок – 70 г (2 білка)

Полуничний зефір домашній покроковий рецепт

1. Полуницю заздалегідь розморожуємо, викладаємо її в друшляк, щоб пішла зайва волога). Полуницю блендеруем і проціджуємо через сито (прибираємо кісточки) повинно вийде 200 грам пюре. у сотейник перекладаємо полуничне пюре, 200 грам цукру і агар-агар. на цій стадії відразу готуємо куди будемо висаджувати зефір і кондитерські мішки з насадкой.
2. сотейник ставимо на плиту. якщо у вас не ручний міксер, то робимо все одночасно – пюре з цукром і агаром доводимо до кипіння на середньому вогні і помішуючи кип’ятимо хвилини 4, в цей час збиваємо білки з 70 грамами цукру до стійких піків. якщо міксер ручний, то спочатку збиваємо білки, потім доводимо до кипіння пюре з сахаром.

3. готове полуничне пюре вводимо частинами білки і збиваємо міксером 2-3 хвилини ( повинна вийти густа маса). швидко масу перекладаємо в кондитерські мішки і висаджуємо зефір ( у мене деко застелений пергаментом). залишаємо зефір на 12 годин. з’єднуємо половинки зефіру і присипаємо пудрой.