Полуничний зефір на агар агарі в домашніх умовах

Як зробити Полуничний зефір на агар агарі в домашніх умовах рецепт простий. У нас спека. Нестерпна. І коли 18-20°С вважається цілком влітку і все розсікають в шортах і ловлять сонечко, то 35° – це пекло адовое… І коли я тільки встигла звикнути до холодного суворого Підмосков’ю, і коли я тільки встигла розгубити свою південну витримку, мабуть за 17 років змогла). І от, поки я отмокаю під холодним душем і налаштовуюся на те, щоб включити духовку доводиться розважати вас архівних фото, прошу зрозуміти і пробачити)

Інгредієнти

• 35г яблучного пюре
• 90г полуничного пюре
• 100г цукру
• 1 білок великого яйця

Сироп:
• 5г агар-агар 1200блюм
• 75г води
• 100г цукру
• 100г глюкозного сиропу

Полуничний зефір на агар агарі в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Для пюре, запекти половинки яблук в мікрохвильовці і вийняти готову м’якоть, або залишити їх з крапелькою води(попередньо отчистив від шкірки і серцевинок). Готові яблука протерти через сито, перекласти в сотейник, змішати з полуничного пюре, додати 100 г цукру і прогріти до повного розчинення останнього. Якщо пюре дуже рідке, потрібно трохи уварити. Потім перекласти в миску, накрити плівкою в контакт і добре остудити протягом кількох годин. Холодне пюре збити з білком до отримання стабільної маси, вона повинна буквально стояти на віночку. Можна одночасно варити сироп, можна після того, як взбили.
2. СИРОП: змішати агар, цукор, глюкозний сироп. Варити при постійному помішуванні до 110С° або до нитки”. Готовий сироп виливаємо тонкою цівкою у збиту масу, при постійному збиванні, намагаємося не потрапляти на віночок . І не намагайтеся выскрести залишки сиропу з сотейника, інакше він буде карамельними шматками в зефире.
3. Після збивати близько 2-х хв., потрібно відчути цей момент, іноді маса швидко стабілізується і хочеться відразу розкласти її по кондитерських мішків і негайно накрутити вензелі. Іноді потрібно трохи більше часу, але майте на увазі, що агар застигає вже при 40С° і занадто довго чекати не потрібно, щоб вона не застигла прямо в чаше.
4. Отже, розкласти по заздалегідь приготовленим кондитерських мішків і відсадити на заздалегідь приготовані силіконові килимки, насадка -відкрита зірка від 1-го до 2-х см в діаметрі. Залишити зефір стабілізуватися і підсихати протягом 8-12 годин або більше, перевірити просто, він не повинен липнути, якщо його помацати пальчиком. Тоді можна склеювати половинки липкими денцями, обваляти в цукровій пудре.