Полуничний зефір на агарі в домашніх умовах

Полуничний зефір на агарі в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

У сироп:
▫️200г полуничного пюре (ягоди полуниці пробити блендером, протерти через сито – пюре готове)
▫️165г цукру
▫️55 р INVERT SYRUP
▫️8,5 г AGAR-AGAR

В діжу міксера:
▫️8,5 г light MIX + 55г води
▫️40г POWDER

Полуничний зефір на агарі в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Полуничне пюре помістити з сотейник з товстим дном, поставити на мінімальний вогонь. Як тільки закипить — додати цукор з инвертным сиропом і агаром. Гарненько перемішати. ⏰ Як закипить — засікти п’ять хвилин і варити сироп періодично помешивая.
2. В цей час почати збивати білкову суміш. Збиваємо з повільних обертів, поступово збільшуючи швидкість. Як тільки білок взбился до м’яких піків, поступово засипаємо цукрову пудру і продовжуємо збивати до стійких пиков.
3. До цього часу якраз буде готовий сироп (допускається остудити його 1-2 хвилини), заливаємо сироп тоненькою цівкою, продовжуючи збивати масу. Після заливання сиропу збивати ще 1 хвилину. Потім перекласти масу в кондитерський мешок.

4. Відсадити зефірки на пергамент або фольгу, залишити на стабілізацію на ніч. Зібрати зефірні половинки і обсипати в цукровій пудрі. Зберігати в герметичному контейнері або коробочці при кімнатній температурі 5 дней.

Відео рецепт 👇