Як смачно зробити Пончики Берлинеры зі згущеним молоком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Задощило, заморосило… листопад в своєму репертуарі)) Цей місяць швидше для мене домашній. Час, коли розумієш, що найулюбленіше місце-будинок! Це відмінний привід дістати теплий плед,подивитися хороший фільм з чашкою ароматної кави і смачною випічкою ☕️🍩 Затишного листопада, друзі! Нехай все буде добре!
Інгредієнти
Борошно 450 гр
Дріжджі (сухі) 11 гр
Яйце 1 шт
Вершкове масло 50
Молоко 250 мл
Цукор 40 гр
Сіль щіпка
Ванільний цукор
Пончики Берлинеры зі згущеним молоком покроковий рецепт
1. Опара: Молоко нагріти до теплого стану, додаємо дріжджі, 1 год л цукру ( із загальної кількості) 3 ст л просіяного борошна ( із загальної кількості) – всю масу перемішати, накрити плівкою, залишити на підйом. У чашці з’єднуємо цукор, що залишився, сіль, ванілін,яйце, перемешиваем.
2. Додаємо підійшла опару. Частинами вводимо борошно, замішуємо тісто, додаємо вершкове масло (м’яке) і решту борошна. Добре вимішуємо тісто, приблизно 10 хв. Тісто округляємо, даємо підійти 2,5 рази. Далі розкачуємо тісто в пласт товщиною 1,5 см, вирізаємо кружечки 5-6 см накриваємо плівкою, даємо подойти.
3. У сотейнику розігріваємо олію, обсмажуємо наші пончики у фритюрі на середньому вогні з двох сторін. Дуже важливо смажити саме на середньому вогні, інакше, при великій температурі, верх пончиків підрум’янюється, а середина залишається недопеченной.
4. Готові пончики перелаживаем на паперовий рушник ( щоб пішов зайвий жир) Начиняємо начинкою за своїм смаком з допомогою кондитерського мішка або шприца.
5. Я використовувала варене згущене молоко. ( якщо молоко густе, можна трохи підігріти на водяній бані) За бажанням посипати цукровою пудрой.