Повітряні ягідні пиріжки з полуницею

Повітряні ягідні пиріжки з полуницею простий рецепт. Вони просто казкові! Невагомі, ніжні, а яка у них хрустка штрейзельная крихітка зверху👌встояти не можливо))

Інгредієнти

250 мл теплого молока
7 гр сухих дріжджів
80 гр цукру
0,5 год л солі
1 год л ванільного цукру
2 яйця в тісто +( 1 жовток + 2 год л молока для змащування пиріжків)
100 гр вершкового масла
600 гр борошна ( +;-)

Для начинки
Полуниця 400 гр
Крохмаль 25 гр
Цукор 100 гр

Для крихти (штрейзель)
Масло вершкове 50 гр ком. t
Цукор 50 гр
Борошном 60 гр
Ванілін за смаком

Повітряні ягідні пиріжки з полуницею покроковий рецепт

1. Для начинки.
У сотейник з товстим дном поклала спочатку полуницю, додала цукор, як дала сік, поставила на повільний вогонь, далі додала крохмаль, постійно помішувала, проварила хвилин 5, дати повністю охолонути.. теж саме зробила і з вишнею.. начинка виходить ідеальна, вона ніколи не потечет..
2. Для крихти.
Змішати всі інгредієнти, перетерти в крошку.
3. У теплому молоці розчинити 1 ст л цукру ( із загальної кількості) і дріжджі, перемішати і прибрати в тепле місце на 10 хв. До утворення пишної шапочки. У чашу міксера покласти яйця, сіль, цукор,ванільний цукор збити 3-4 хв. вершкове масло розтопити в мікрохвильовці, дати повністю охолонути і додати до яєчної маси, перемешать.
4. Далі в масу влити підійшла дріжджову масу, перемішати, частинами додати просіяне борошно. Викласти тісто на стіл і починаємо замішувати, у мене пішло приблизно 10 хв., тоді тісто виходить гладке і дуже ніжне.. не липне до рук.. Перекласти тісто в каструлю змащену рослинним маслом, накрити плівкою і залишити в теплому місці на 1 час.
5. Далі дала підійти ще раз, вийшло швидше, хвилин за 30 тісто було вже готове до роботи.. Тісто розділила на шматочки по 50 гр , кожен округлила і прибрала під плівку минутна 7. Далі кульки розкатала, в середину виклала начинку, добре защипнула, перевернула швом вниз, перенесла на деко застелений, накрила плівкою, дала подойти.
6. Далі змастила 1 жовтком+ 2 ч л молоком і посипала крихтою. Дала постояти ще хвилин 5. Випікала при t 180 гр хвилин 15. До зарумянивания.