ПП паску на великдень

ПП паску на великдень рецепт простий. Хочу поділитися з Вами рецептом нескладного, дуже швидкого у приготуванні корисних паски. Він виходить смачним, з м’яким і злегка вологим м’якушкою.

Інгредієнти

Діаметр форми: 10 см
Вага паски без глазурі і прикраси: 260 гр
КБЖУ на 100 гр: 262,98/10,30/8,34/36,36

Яйце – 2 шт
Яблучне пюре – 60 г
Вівсяне борошно – 30 г
Рисове борошно – 30 г
Цільнозернові пшенична борошно – 30 г
Родзинки – 20 гр
Курага – 15 гр
Волоські горіхи – 10 гр
Ванілін – 1 гр
Розпушувач – 1 ч. л.
Підсолоджувач = 25 гр цукру

Глазур:
М’який сир – 30 г
Сухе знежирене молоко – 30 г
Підсолоджувач = 10 гр цукру

ПП паску на великдень покроковий рецепт

1. Родзинки і курагу залити гарячою водою на 10 хв. Потім обсушити паперовим рушником. Курагу нарізати кубиками. Горіхи обсмажити і порубати ножем. Білки відокремити від жовтків. До жовтків додати підсолоджувач, ванілін і яблучне пюре. Збити віночком. Від загальної кількості борошна відкласти 1 ч. л. на розбирання сухофруктов.
2. До решти додати розпушувач, просіяти. Поступово ввести муку в тісто. Білки збити з дрібкою солі до стійких піків. У два заходи акуратно ввести їх в тісто. Обваляти сухофрукти в відкладеної борошні. Ввести їх в тісто разом з орехами.
3. Перекласти тісто у форму діаметром 10 див. Випікати при 180 гр 25 – 30 хв до сухої зубочистки. Готовому куличу дати повністю охолонути. Для глазурі змішати м’який сир з подсластителем.

4. Поступово всипати сухе молоко. Прибрати в холодильник на 15 хв. Глазур ще загусне. Остиглий паска покрити глазур’ю і прикрасити за желанию.