Шоколадний торт морозиво з мусом і бісквітом джаконда

Як зробити смачний Шоколадний торт морозиво з мусом і бісквітом джаконда рецепт простий. Відразу скажу, що торт зможе приготувати будь-який, хто володіє базовими знаннями як користуватися міксером і правильно збивати продукти😉.

Інгредієнти

Бісквіт Джаконда:
🔸Яйця – 110 гр.
🔸Цукрова пудра – 60 гр.
🔸Какао – 10 гр.
🔸Мигдальна борошно або мелений мигдаль – 50 гр.
🔸Борошно – 20 гр.
🔸Вершкове масло – 15 гр.
🔸Білок – 60 гр.
🔸Цукор – 30 гр.

Штрейзель:
🔸Борошно – 50 гр.
🔸Масло кімн. Темп. – 50 гр.
🔸Цукор – 50 гр.
🔸Шоколад молочний – 100 гр.

Шоколадний крем.
🔸Вершки 33 % – 125 мл
🔸Молоко 3.2% – 125 мл
🔸Жовтки – 50 гр.
🔸Цукор – 25 гр.
🔸Темний шоколад – 180 гр.
🔸Желатин (порошок) – 10 гр.

Шоколадний мус:
🔸Молоко 3.2 % – 200 мл
🔸Желатин – 7 гр.
🔸Темний шоколад або молочний і темний 50:50 – 250 гр.
🔸Вершки 33% – 250 мл

Шоколадний торт морозиво з мусом і бісквітом джаконда покроковий рецепт

1. Бісквіт Джаконда: Масло розтопити. Білки збити з цукром до щільних пік, відкласти до використання. Яйця збити з пудрою і мигдалем в міксері 5-7 хвилин. Просіяти борошно з какао в яйчную суміш, перемішати лопаткою. Підмішати білки, акуратно перемішати до однорідності і додати масло, перемішати. Випікати у формі 20*20 див. в розігрітій до 180 гр. духовці хвилин 10-15. Остудити. Обрізати за формою 18*18 см.
2. Штрейзель: Змішати всі інгредієнти, сформувати кулю і прибрати в морозилку хвилин на 30-40. Натерти на тертці, викласти рівним шаром на деко, випікати при 160 гр близько 10 хвилин. Остудити. Подрібнити тісто ножем або блендером не дуже дрібно, змішати з розтопленим шоколадом. Рівномірно намазати на шоколадний корж.
3. Шоколадний крем. Желатин замочити в холодній воді. Жовтки розтерти з цукром. Вершки і молоко нагріти майже до закипання,тонкою цівкою вилити на жовтки, перелити назад в каструлю, варити на середньому вогні, постійно помішуючи до 80 гр. Зняти з вогню, додати желатин, перемішати, вилити на шоколад, пробити блендером. Остудити в холодильнику до ущільненості крема.
4. Шоколадний мус: Замочити желатин в холодній воді. Молоко довести до кипіння, вилити на шоколад, додати набряклий желатин і пробити все блендером, остудити до кімн. Темп. Збити вершки до м’яких пік, підмішати до масі. Збірка. Я збирала в квадратній формі 18*18 див. Нижній шар шоколадний корж зі штрейзелем.

5. Виливаємо половину мусу, викладаємо крем, можна це робити ложкою, я використовувала мішок, викладаємо хаотично, прям всередину мусу. Виливаємо мус, і так само відсаджуємо шоколадний крем. Ставимо в морозилку мінімум на 6 годин, а краще на ніч. Для ганаша потрібно нагріти 100 мл. вершків, розтопити в них 200 гр молочного шоколаду, остудити, вилити на мусу, відправити в морозилку ще хвилин на 15-20. Вийняти з форми, розморозити в холодильнику, хоча так воно буде схоже морозиво)