Простий шоколадний торт в домашніх умовах

Як зробити смачний Простий шоколадний торт в домашніх умовах рецепт. Якщо у вас гості на порозі, цей варіант просто бомба: швидко, смачно і соковито.

Інгредієнти

2 форми для випічки діаметром 16-18см
Або 1 квадратна форма 20×20см

БІСКВІТ:
Борошно пшен. – 350гр
Цукор – 200гр
Какао-порошок – 5ст.л.
Розпушувач – 10г
Сода – 1/2ч.л.
Оцет яблучний/виноградний – 1ч.л.
Ванілін – щіпка
Яйця – 2шт.
Молоко – 200гр
Раст.масло – 100г
Окріп – 200гр

КРЕМ:
Слив.масло – 150г
Сах.пудра – 50-80гр
Сирний сир – 250гр
Або згущене молоко – 230гр

ГЛАЗУР:
Шоколад – 100г
Вершки або молоко – 30-50гр

Простий шоколадний торт в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Борошно+Какао-порошок +Розпушувач +цукор+ванілін +щіпка солі – все перемішати віночком. В іншу миску: яйця+ростить.масло +молоко – збити віночком або міксером, додати слідом окріп, перемішати міксером або віночком до однорідності. В рідку суміш додати сухі інгредієнти в кілька прийомів і перемішати до однородности.

2. Додати соду, яблучний оцет (можна замінити соком лимона) і збити. За необхідності форми змастити будь-яким маслом, подпылить борошном, струсити надлишки. Перелити тісто у форму. Запікати в духовці заздалегідь розігрітій до 180°С орієнтовно 20-25минут. Готовність перевірити шпажкою, якщо вона суха, відразу дістати бисквит.

3. Якщо бісквіт сирої, дати запектися ще 5-10хвилин. КРЕМ: 1. збити спочатку масло з будь-якою кількістю цукрової пудри (я зазвичай беру 50-80гр)до білого і пишності, окремо збити сир і потім з’єднати. 2. Або поки збиваєте масло, додати згущене молоко неспеша.

4. ГЛАЗУР: розігріти вершки майже до закипання, додати шоколад і розмішати до однорідності. Зібрати торт: бісквіт-крем-бісквіт-глазур. За бажанням бісквіт можна розрізати вздовж на 2 бісквіта і зібрати торт. Полити глазур’ю і прикрасити за желанию.

Відео рецепт 👇