Зберігайте. Мої авторські смачні, ароматні капкейки з пряною ноткою «ОранжХит». Пряні Капкейки з крем-чізом і апельсиновим конфі простий рецепт.
Інгредієнти
На 10 капкейків.
Яйце – 1 шт.⠀
Цукор – 120 гр.⠀
Масло рослинне – 60 гр.⠀
Кефір – 80 гр.⠀
Розпушувач – 8 гр.⠀
Борошно – 160 гр.⠀
Кориця – 0,5 ч. л.⠀
Імбир – 0,5 ч. л.⠀
Ваніль кілька крапель.⠀
Гарбуз – 150 гр.⠀
Волоські горіхи/насіння гарбуза – 50 гр.⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Апельсинове конфі для начинки.
Апельсин – 180 гр.⠀
Цукор – 100 гр (+/-).⠀
Пектин звичайний – 6 гр + 25 гр цукру.⠀
1 ч. л. лимонного соку.
Кремчиз для кремових шапочок.⠀⠀
Сир вершковий або сирний – 350 гр.⠀
Вершки 33-35% – 90 гр.⠀
Цукрова пудра – 80 гр, +/-.⠀
Кориця 0,5 ч. л. або ваніль за бажанням.⠀⠀⠀
Пряні Капкейки з крем-чізом і апельсиновим конфі покроковий рецепт
1. 1. Яйця збити з цукром до білого.⠀⠀⠀⠀
2. Ввести рослинне масло і кефір, збити.⠀⠀⠀
3. Борошно з’єднати зі спеціями і розпушувачем і ввести в масу.⠀⠀⠀⠀
4. Ваніль, натерту на дрібній тертці гарбуз, подрібнені горіхи/насіння ввести в самому кінці.⠀⠀⠀
5. Розкласти тісто по капсулах, наповнюючи їх на 2/3 (приблизно 60 гр тесту).⠀⠀⠀
6. Випікати при температурі 165 градусів близько 25 хв. (орієнтуйтеся на суху шпажку).⠀⠀⠀
7. У охололих від капкейків вийняти серединку і заповнити її начинкою.⠀⠀
8. Відсадити шапочки з крему.⠀⠀⠀
2. Ввести рослинне масло і кефір, збити.⠀⠀⠀
3. Борошно з’єднати зі спеціями і розпушувачем і ввести в масу.⠀⠀⠀⠀
4. Ваніль, натерту на дрібній тертці гарбуз, подрібнені горіхи/насіння ввести в самому кінці.⠀⠀⠀
5. Розкласти тісто по капсулах, наповнюючи їх на 2/3 (приблизно 60 гр тесту).⠀⠀⠀
6. Випікати при температурі 165 градусів близько 25 хв. (орієнтуйтеся на суху шпажку).⠀⠀⠀
7. У охололих від капкейків вийняти серединку і заповнити її начинкою.⠀⠀
8. Відсадити шапочки з крему.⠀⠀⠀
2. Апельсинове конфі для начинки.
1. М’якоть апельсина (білу плівку найкраще видалити) порізати на великі кубики, з’єднати з цукром. Відправити на плиту.⠀⠀⠀
2. Пектин з’єднати з цукром і ввести «дощиком» в сотейник, інтенсивно помішуючи буквально на початку варіння, температура маси повинна бути близько 40-45 градусів.⠀⠀⠀
3. Після закипання варити 5-7 хвилин до густоти і подальшого надійного застигання. Перевіряти наступним чином: на крижану ложку капнути масу, вона не повинна розтікатися.
4. Вимкнути конфі і влити лимонний сік, щоб закріпити дія пектину. Остудити.⠀⠀⠀
1. М’якоть апельсина (білу плівку найкраще видалити) порізати на великі кубики, з’єднати з цукром. Відправити на плиту.⠀⠀⠀
2. Пектин з’єднати з цукром і ввести «дощиком» в сотейник, інтенсивно помішуючи буквально на початку варіння, температура маси повинна бути близько 40-45 градусів.⠀⠀⠀
3. Після закипання варити 5-7 хвилин до густоти і подальшого надійного застигання. Перевіряти наступним чином: на крижану ложку капнути масу, вона не повинна розтікатися.
4. Вимкнути конфі і влити лимонний сік, щоб закріпити дія пектину. Остудити.⠀⠀⠀
3. Кремчиз для кремових шапочок.⠀⠀⠀⠀⠀
Всі інгредієнти з’єднати. Збити на невеликих обертах до пишноти і однорідності.⠀⠀⠀
Відсадити шапочки і прикрасити за бажанням.⠀
Всі інгредієнти з’єднати. Збити на невеликих обертах до пишноти і однорідності.⠀⠀⠀
Відсадити шапочки і прикрасити за бажанням.⠀
4. Ось і все, готово.⠀Смачних капкейків всім!⠀⠀⠀
Відео рецепт 👇