За результатами опитування перемогла пташка. Рецепт пташиного молока класичної з малиною і крихтою орео.
Інгредієнти
Крем:
200гр вершкового масла (кімнатної температури)
100гр згущеного молока
В діжу:
60гр білка (чим більше білка ви додаєте, тим ніжніше буде пташка, я люблю коли пташка щільна), збивати білок потрібно після того, як сироп закипів.
В сотейник:
130гр води
200гр цукру
5гр агару
50гр інвертного сиропу
Пташине молоко класичне з малиною і орео покроковий рецепт
1. Крем:
Змішуємо в чаші і збиваємо до повного з’єднання інгредієнтів. Крем прибираємо в холодильник.
Змішуємо в чаші і збиваємо до повного з’єднання інгредієнтів. Крем прибираємо в холодильник.
2. В сотейнику змішуємо всі інгредієнти і варимо сироп до тонких ниток, як на відео. У готовий збитий білок тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп і після збиваємо масу не довше п’яти секунд, не зупиняючи міксер, вводимо крем частями.
3. Після додаємо сублімовані ягоди і крихту орео в масу і домішують її лопаткою. Потрібно все робити дуже швидко, так як пташка швидко стабілізується. Перекладаємо пташку в заздалегідь підготовлену силіконову форму
4. У мене форма 20 на 20, форму нічим не змащуємо. Коли вилити масу в форму, намагайтеся розрівняти пташку і зверху можна додатково посипати ягодами або крихтою орео.
5. Через годину можна витягнути пташку з форми, нарізати на шматочки і дати пташці дозріти 8 годин при кімнатній температурі. А ось зберігаємо пташку вже в холодильнику, а краще зберіть всю свою сім’ю і випийте чаю з птичкой.
Відео рецепт 👇