Пиріг галета з помідорами і сиром моцарелла і рікотта

Як зробити Пиріг галета з помідорами і сиром моцарелла і рікотта рецепт простий в духовці. Знову переходжу на пізні пости, ніяк у мене не виходить, сподіваюся все ще спати лягли!
Після солодкого завжди хочеться солоненького! Мені точно, а вам 😂😁😂? Тому, не гаючи часу, переходжу до рецептом галети з рікоттою, томатами та моцарелою!

Інгредієнти

(2 шт.):

ТІСТО:
220 г борошна
3 г розпушувача
3 г солі
100 г вершкового масла з морозилку
50 мл холодної води

НАЧИНКА:
300 г томатів (різних сортів і кольорів, м’ясистих і солодких)
50 р ріпчастої цибулі
1 ст. л рослинного масла
200 г рікотти
5 г кукурудзяного крохмалю
125 г моцарели (16 дрібних кульок)
сіль, спеції опціонально

Жовток+1 ст. л молока для змазування
Кунжут для посипання

Пиріг галета з помідорами і сиром моцарелла і рікотта покроковий рецепт

1. Борошно просіяти, змішати з сіллю і розпушувачем, перемішати. Масло натерти на тертці в борошняну суміш, перетерти руками до однорідності, влити воду і швидко замісити тісто. Загорнути тісто плівку і прибрати на 30 хвилин у холодильник. Помідори обдати окропом, потім холодною водою, зняти шкірку (якщо шкірка вас не напружує, це дія пропустити) і нарізати кружками, розкласти на дошці в один шар, щоб стік зайвий сок.
2. Цибулю дрібно нарізати, припустити на олії до золотистого кольору, охолодити. Додати цибулю і крохмаль у рікотту перемішати. Розділити тісто навпіл, кожну частину на припыленной борошном поверхні розкачати в круг d=27см. і, накрутивши на качалку, перенести на лист, застелений пергаментом. Розташувати кола на аркуші з диагонали.
3. На кожен коло завдати по 1/2 рікотти, не доходячи до краю-3 см, зверху розкласти гуртки томатів трохи внахлест, посолити, посипати спеціями. Кульки моцарелли розрізати навпіл і довільно розкласти поверх томатів. Загнути краї тіста на начинку, формуючи галету.
4. Галети змастити сумішшю жовтка з молоком, присипати кунжутом і відправити в заздалегідь нагріту до 180° духовку. Випікати 35-40, до золотистого кольору (орієнтуйтеся на свою духовку). Смачно і в гарячому, і в холодному вигляді! Обов’язково пробуйте і діліться впечатлениями.