Пиріг гата вірменська кругла з начинкою

Пиріг гата вірменська кругла з начинкою простий рецепт в духовці. Ділюся сьогодні довгоочікуваним рецептом ! Зберігайте і обов’язково спробуйте приготувати !

Інгредієнти

Для тесту:
Молоко – 300 мл
Яйця – 2 шт.
Цукор – 150 г
Вершкове масло – 100 г
Борошно – 500-600 р
Дріжджі – 10 г
Сіль – 1 ч. ложка

Для начинки:
Вершкове масло – 100 г
Цукор – 100 г
Борошно – 180 г
Ванілін – 1 пакетик

Для змащування знадобиться – 1 жовток + 1 стіл ложка молока .

Пиріг гата вірменська кругла з начинкою покроковий рецепт

1. На самому початку приготування робимо опару . Змішуємо в мисці тепле молоко. сіль, цукор (1 стіл ложка) , дріжджі і борошно (3 стіл . ложки). Накриваємо рушником і залишаємо на 15-20 хвилин. Далі додаємо яйця, розтоплене вершкове масло і сахар.

2. Перемішуємо і поступово вводимо муку. Тісто має бути трохи липким. Залишаємо відпочивати на годину. Через годину знову місимо тісто і залишаємо його ще на годину. Готове тісто ділимо на дві частини. Збираємо гату, як на відео!

3. Для начинки, потрібно просто змішати всі інгредієнти і гарненько розім’яти руками в крихту. Відправляємо гату в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Я розкачувала гату руками, можна використовувати качалку, тоді вона у вас вийде більше плоская.

Відео рецепт 👇