Пиріг із заварним кремом і ягодами

Коли вже хочеться літніх ягідних пирогів! Але за вікном поки ще тільки почало все цвісти☘️🌷🌸. В цьому році весна Мінськ особливо не радувала теплом, тож дістала із засіків морозилки ягоди лохини і представила, що скоро літо ☺️. Пиріг із заварним кремом і ягодами простий рецепт в духовці.
Думаю, вишня була б ідеально, чорниця, так що пробуйте, у кого що знайдеться). Ягоди я злегка розморозила, поки готувала тісто, рідини було небагато. Пиріг обов’язково варто охолодити і не є прям відразу з духовки. Так його зручніше нарізати і крем смачніше.
Вже після приготування вирішила, що меншу частину тіста можна було заморозити і потім натерти на тертці, рівномірно розподіляючи на ягодах. Тому ловіть підказку 😉.

Інгредієнти

Для основи
Борошно – 300 г
Масло вершкове – 105 р
Цукор – 75 г
Яйце – 1 шт (60 г)
Холодна вода – 4 ст. л.

Для крему
Молоко – 450 р
Цукор – 90 г
Яйця – 3 шт (150 г)
Кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л.
Ягоди – 150-200 г

Пиріг із заварним кремом і ягодами покроковий рецепт

1. Холодне вершкове масло нарізати невеликими кубиками і розтерти з борошном. Збовтати виделкою яйце з водою і разом з цукром, ввести муку, замісити тісто. Загорнути у плівку і відправити в холод. Приготувати заварний крем. Для цього молоко підігріти в сотейнику, але не кип’ятити. З’єднати цукор, яйця і крохмаль венчиком.
2. Третину гарячого молока влити в цівкою в яєчно-цукрову суміш, перемішати і повернути в сотейник до залишився молока на вогонь. Постійно помішуючи, довести до загустіння (крем закипить і почне пихкати). Проварити ще хвилинку і зняти з вогню, дати трохи остыть.
3. Розігріти духовку до 180 градусів. Форму 20*30 застелити папером для випічки. 2/3 тіста розкачати за розміром форми і сформувати невеликі бортики. На основу викласти крем, розрівняти, зверху розподілити ягоды.
4. Якщо ягоди розморожували, то зайву рідину злити. Залишився шматочок тіста розкришити поверх ягід. Випікати при 180 градусах 40-50 хвилин до красивого золотистого кольору. Остудити в холодильнику мінімум годину і угощаться.