Інгредієнти
ТІСТО:
🍃 Борошно (звичайна або gluten free) – 150г
🍃 Масло рослинне – 50 г
🍃 Крижана вода – 50 г
🍃 Сіль – 2 щіпки
🍃 Цукор або сироп – 1 ч. л.
🍃 Куркума – трохи для кольору
НАЧИНКА:
🍃 Шпинат свіжий або заморожений – 350 р
🍃 Цибуля зелена (порей або ріпчаста) – близько 30 р
🍃 Тофу шовковий – 450 р
🍃 Нутове борошно або крохмаль) – 1 ст. л.
🍃 Харчові сирні дріжджі – 2-3 ст. л.
🍃 Сіль – 1 неповна ч. л.
🍃 Часник – 1 зубчик
🍃 Куркума – для кольору
🍃 паста Місо світла💡 – 1-2 ст. л.
(💡) Якщо у вас немає пасти місо, робіть без неї, тільки солі буде потрібно трохи більше.
Пиріг кіш зі шпинатом і сиром тофу покроковий рецепт
1) Добре змішуємо борошно з маслом, сіллю, цукром і куркумою.
2) Додаємо дуже холодну воду і вимішуємо тісто. Довго місити не треба.
3) Прибираємо тісто в плівку і в холодильник, поки будемо готувати начинку.
1) Шпинат моєму і зрізаємо корінці (не стебла).
2) Розігріваємо велику сковорідку або каструлю з невеликою кількістю масла.
3) Цибулю ріжемо і в сковороду.
4) Відправляємо шпинат до цибулі і помішуємо. Через пару хвилин гора свіжого листя сильно зменшиться, знімаємо з вогню.
5) Віджимаємо шпинат від зайвої вологи в друшляку.
6) В чашу блендера складаємо тофу, нутовую борошно, харчові дріжджі, сіль, часник, куркуму – блендерим до повної однорідності.
7) Додаємо шпинат і пасту місо і акуратно перемішуємо ложкою (не блендером).
1) Тісто розгортаємо в коло до товщини ~3 мм.
2) Накриваємо тестом форму (~20 см діаметр), розгладжуємо, робимо краю.
3) Викладаємо начинку і в розігріту піч.
4) Випікаємо 10 хв на 220° і потім ще близько 30 хв на 180°.
🌬Готовий кіш повинен охолонути при кімнатній t.
Нарізаємо, посипаємо горішками/зеленню і насолоджуємося 🍃