Пиріг Коблер зі сливою і горіхами фундук простий рецепт 🥧 Кисло-солодка сливова начинка під хрусткою скоринкою запеченого тіста з горіхами — рецепт сливового коблер підкуповує своєю простотою і збалансованим смаком 😋
Інгредієнти
💜 Сливи – 1 кг
🍬 Цукор тростинний – 180 гр.
🧁 Кориця – 1 ч. л.
🌰 Фундук «Семушка» – 40 гр.
🌽 Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
🍋 Лимон – 1 шт.
🧈 Вершкове масло – 100 гр.
🍰 Борошно – 170 гр.
🥛 Молоко – 80 мл
🧁 Розпушувач – 1/2 ч. л.
🧂 Сіль щіпка
Пиріг Коблер зі сливою і горіхами фундук покроковий рецепт
1. Сливи промийте, розріжте навпіл і видаліть кісточку. Покладіть сливи в форму для запікання (вона може бути керамічної або чавунної). До сливам додайте рубаний фундук, корицю, сік половини лимона, крохмаль і половину цукру, добре перемішайте і відставте сторону.
2. Для тіста борошно пересипте в миску, туди ж всипте цукор, що залишився, розпушувач, цедру половини лимона і щіпку солі. Додайте до борошна холодне вершкове масло, нарізане кубиками.
3. Кінчиками пальців перетріть борошно з маслом так, щоб маса стала нагадувати хлібні крихти. Потім влийте молоко в тісто і перемішайте. Ложкою викладіть тісто на сливы.
4. розігрійте Духовку до 180С і випікайте коблер близько 40 хвилин. Готовий коблер подавайте теплим. Десерт можна доповнити кулькою ванільного мороженого.
Відео рецепт 👇