Пиріг шарлотка з яблучної карамеллю

Як зробити Пиріг шарлотка з яблучної карамеллю рецепт простий в духовці. Готуєте шарлотку, любите? Напишіть в коментах😍 Це найпопулярніший пиріг у новому прочитанні, готується дуже просто з найбільш доступних інгредієнтів👍

Інгредієнти

5-8 яблук, краще кислих, кількість залежить від розміру (мені подобається, коли багато яблук)
50-60г вершкового масла
3 яйця
100г цукру
100г борошна
1 ч. л. без гірки розпушувача
Щіпка солі
Кориця
Цукор (для карамелі)

Пиріг шарлотка з яблучної карамеллю покроковий рецепт

1. Включити духовку на 190°С. Процес дивіться в каруселі фотографій👌 Яблука нарізати великими шматочками з шкіркою (серцевину прибрати) В сковороді на великому вогні розігріти цукор 3-4 столові ложки, в залежності від солодощі яблук. Коли цукор почав плавитися, додати вершкове масло і корицю (1ч.л. – 1 ст. л., дивіться за смаком) і яблоки.

2. Злегка обсмажити кілька хвилин, яблука повинні залишитися тверді, не передержите. Яйця збити з 100г цукру в піну, додати борошно, розпушувач, сіль. Акуратно знизу вгору перемішати до однорідності. Тісто перекласти у форму 20 см в діаметрі, выстеленную пергаментом.

3. Зверху викласти шумівкою яблука без соку. Випікати до хорошої рум’яності, двері не відкривати. Перевіряємо на суху паличку, коли зовні буде готовий. У що залишився сироп додати трохи вершкового масла і цукру, прогріти на сильному огне.

4. Вийде карамель. Залити нею гарячий пиріг. І можна подавати😋 Смачно з морозивом, сметаною чи густим йогуртом😋