Як зробити дуже смачний відкритий тарт з картопляної основою з куркою і грибами у вершковому соусі рецепт простий у духовці.
Інгредієнти
Інгредієнти для основи:
500 гр картоплі відварити
70 гр тертого сиру твердих сортів
50 гр вершкового масла
2 яйця
Чорний перець
120 гр борошна (у мене була безглютенова універсальна, можна замінити на пшеничне)
Для начинки:
400 гр курячої грудки
500 гр печериць
1 цибулина
Сіль, перець, і будь-які спеції на ваш розсуд (я використовувала: коріандр, імбир, базилік, паприка, куркума)
Для соусу:
8 гр кукурудзяного крохмалю
200 гр сметани
2 яйця
Пиріг з картопляної основою з куркою і грибами у вершковому соусі покроковий рецепт
1. для основи:
До відвареної картоплі додаємо всі інгредієнти для основи тарта і розминаємо товкачкою для пюре. Форму змащуємо маслом і викладаємо основу, розрівнюємо і робимо бортики.
До відвареної картоплі додаємо всі інгредієнти для основи тарта і розминаємо товкачкою для пюре. Форму змащуємо маслом і викладаємо основу, розрівнюємо і робимо бортики.
2. Для начинки:
На олії обсмажуємо курячу грудку, додаємо цибулю і спеції, обсмажуємо. Далі відправляємо гриби і готуємо ще кілька минут.
На олії обсмажуємо курячу грудку, додаємо цибулю і спеції, обсмажуємо. Далі відправляємо гриби і готуємо ще кілька минут.
3. Для соусу:
Змішуємо всі інгредієнти для соусу і туди ж відправляємо підготовлену начинку, перемішуємо і викладаємо на картопляну основу для тарта.
Змішуємо всі інгредієнти для соусу і туди ж відправляємо підготовлену начинку, перемішуємо і викладаємо на картопляну основу для тарта.
4. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 50-60 хвилин. Готуємо до золотистої скоринки. Готовий тарт можна злегка присипати зеленню, дайте йому охолонути і наріжте на порційні шматки 🔥
Відео рецепт 👇