Оригінальність, наявність у складі двох видів тіста – пісочного і бісквітного – основні характеристики цього смачного пирога з сирним сиром і шоколадом 😋
Інгредієнти
На кільце 16 см:
Пісочне тісто 300 р
Бісквіт:
Яйце 60 р
Цукор 30 г
Борошно 25 г
Крохмаль картопляний 5 р
Ванільний екстракт 1 -крапля
Просочення:
Вода 100 мл
Цукор тростинний 20 р
Коньяк 30 р
Сирний сир 300 г
Цукор 20 г
Вершки ж 33-35% 60 р
Шоколад темний 64-70% 40 р
Цедра лайма чи лимона за бажанням
Для прикраси:
Шоколад темний 64-70% 10 р
Цедра лайма чи лимона
Цукрова пудра
Пиріг з сирним сиром і шоколадом покроковий рецепт
1. Бісквіт: Цукор і яйце добре збити до щільної піни, з’єднати з просіяним борошном і крохмалем, додати ванільний екстракт. Випікати при 175 градусах 20-22 хвилини , остудити на решітці. Прибрати в харчову плівку і дати стабілізуватися близько 12 годин. Розрізати на 2 рівні частини. Приготувати з цукру, води і коньяку примочку, остудить.
2. Сирний сир, цедру вершки з’єднати, в самому кінці додати рубаний шоколад. На кільце висотою не менше 4 см . Укласти шар розкатаного пісочного тіста ( 2/3,обрізати зайве, 1/3 залишити для верхньої кришки). Далі покласти 1 частину бісквіта, промочити промочкой, викласти рівномірно сирний слой.
3. Закрити другим шаром бісквіта, ще разів просочити і зверху закрити тістом, що залишилося, вирізавши його в коло діаметром 16 див. Випікати при 175 градусах близько 35-40 хвилин, до золотистого кольору. Остудити, перевернути , прикрасити за желанию.