Пиріг з тіста філо зі шпинатом і сиром

Як зробити Пиріг з тіста філо зі шпинатом і сиром простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

■ 1 упаковка (250 г) тесту філо ⠀
■ 400 г шпинату (у мене заморожена)⠀
■ 300 г адигейського сиру⠀
■ 2-3 ст л оливкової олії в начинку⠀
■ оливкова олія для змащування листів тіста ⠀
■ 1 яйце⠀
■ кунжут⠀

Пиріг з тіста філо зі шпинатом і сиром покроковий рецепт

1. Шпинат відправляємо в сковороду, додаємо воду і готуємо до повного розморожування, регулярно перемішуючи. Якщо шпинат свіжий, то можна просто піти його 1 хвилину на сковороде.

2. Якщо шпинат був заморожений, то відкидаємо на сито і даємо стекти зайвої рідини. Охолоджуємо, додаємо сир (можна натерти або просто поламати руками), масло, сіль і перець. Все добре перемішуємо. ⠀ ⠀
3. Тісто філо розморожуємо прямо в упаковці, так як воно швидко висихає. Беремо три листа тіста, змащуємо олією, викладаємо по краю начинку і звертаємо в рулет. Викладаємо у форму для запікання.⠀ ⠀

4. Яйце збиваємо, змащуємо їм пиріг і посипаємо кунжутом. ⠀ ⠀ Випікаємо в попередньо розігрітій до 180′ духовці приблизно 30-35 хвилин.⠀

Відео рецепт 👇