Пиріг-жульєн з куркою і грибами

Як зробити Пиріг-жульєн з куркою і грибами рецепт простий в духовці. Не знаю, як вам, а мені з приходом осені хочеться пекти пироги. Вдома пахне випічкою, стає тепліше від духовки, хочеться заварювати смачний чай….

Інгредієнти

50 мл води
140 г вершкового масла
4 яйця
475 г борошна
2,5 ч. л сухих дріжджів
1 ч. л солі
1 ст. л цукру

Для начинки:
1 куряче філе
300 г грибів (у мене білі, можна будь-які)
1 цибулина
120 г сиру
2 яйця
200 р вершків 15-20%
Сіль, перець, мускатний горіх

Пиріг-жульєн з куркою і грибами покроковий рецепт

1. У воду додати масло, поставити на вогонь і нагрівати, помішуючи, поки масло не розтане. Остудити до теплого. ⠀ Борошно змішати з цукром, сіллю і дріжджами. ⠀ Додати яйця і охололу воду з маслом. Замісити м’яке, пружне тісто. ⠀ Скачати тісто в кулю, покласти в миску, накрити кришкою і залишити підходити на 1 годину. ⠀ Тим часом, підготувати начинку: ⠀ Куряче філе дрібно нарізати і обсмажити до готовності. Посолити, поперчити. ⠀
2. Грибочки і цибулю дрібно нарізати і обсмажити, посолити і поперчити. ⠀ Сир натерти на крупній тертці. ⠀ Яйця збити з сіллю, перцем і дрібкою мускатного горіха. Додати вершки, перемішати. ⠀ Готове тісто розділити на 2/3 і 1/3. ⠀ 2/3 розкачати у великий круглий пласт. Викласти у форму, діаметром 25-26 см, сформувати бортики висотою 5 див. ⠀ Середину викласти начинку: куряче філе, гриби, полити вершковою масою, посипати сиром. ⠀

3. З залишилася 1/3 тіста сформувати джгутики і викласти поверх пирога ґратами. ⠀ Залишити пиріг, накривши рушником, на 10-15 хвилин. Потім змастити яйцем і випікати в духовій шафі при температурі 180 ° С 25-30 хвилин. ⠀ Подавати пиріг повністю остудити – вершкова начинка повинна стабилизироваться.

Відео рецепт 👇