Як приготувати пишну шарлотку з грушами в духовці найпростіший рецепт. «Яблука брати будете?» – майже з погрозою звучить питання щоосені😅 Питання, на який існує тільки одну правильну відповідь. Насправді я розумію батьків. Коли ці дари природи накривають тебе з головою, то ти вже як би очима вмієш питати оточуючих: «Яблук не треба?». І на всякий випадок носиш пакетик з собою.
Ну там пригостити колег, сусідів, вчительку, охоронця в магазині, таксиста, зрештою😅 У батьків чоловіка вони взагалі бувають у таких промислових масштабах, що можна нагодувати російську армію. З грушами ситуація трохи краще. Вони плодяться в меншій кількості. Але в шарлотку в цей раз з честю і гідністю вирушили саме вони. Може, тому що я люблю їх трішки більше яблук. Але не забувайте, що у вас є свобода вибору!
Ну там пригостити колег, сусідів, вчительку, охоронця в магазині, таксиста, зрештою😅 У батьків чоловіка вони взагалі бувають у таких промислових масштабах, що можна нагодувати російську армію. З грушами ситуація трохи краще. Вони плодяться в меншій кількості. Але в шарлотку в цей раз з честю і гідністю вирушили саме вони. Може, тому що я люблю їх трішки більше яблук. Але не забувайте, що у вас є свобода вибору!
Інгредієнти
✔️2 великих або 3-4 маленьких груші (яблук)
✔️3 яйця (с0)
✔️110 гр.цукру
✔️110 гр.борошна
✔️1 ст. л. сметани з гіркою
✔️2 ч. л. ванільного цукру з натуральною ваніллю
✔️0,5 ч. л. кориці
✔️1 ст. л. лимонної/апельсинової цедри
Пишна шарлотка з грушами в духовці покроковий рецепт
1. Розігріти духовку до 180 гр. Збити яйця з цукром до пишної світлої маси, обсяг якої в обсязі (не менше 5-7 хвилин збивати). Додати ванільний цукор, цедру, перемішати. Просіяти борошно, лопаткою круговими рухами перемішати, не залишаючи непромісів. Додати сметану і об’єднати її з рештою массой.
2. Груші помити і порізати шматочками по 5 мм, Якщо форма не роз’ємна, то боки і дно слід змастити маслом і присипати борошном. У мене використано просто кільце, тому я дно застелила пергаментом, а боки обернула фольгою. Тісто вилити в підготовлену форму (18-19 см), вставити зверху часточки груш в хаотичному порядку (можна імітувати троянду).
3. Присипати корицею. Відправити випікатися на 40-45 хв, але обов’язково перевіряти готовність шпажкою. Готовий пиріг трохи остудити, вийняти з форми і посипати цукровою пудрою. Можна поруч з теплим шматочком плюхнуть під бочок кульку морозива!
Відео рецепт 👇