Приготуємо смачний Радянський торт пташине молоко в домашніх умовах за рецептом моєї мами.
Інгредієнти
Для тесту:
Яйця 3 шт
Цукор 1 ст (250 г)
Молоко 3 ст. л
Мед 3 ст. л
вершкове Масло-100г
Сода 1 ч. л
Оцет 2 ст. л
Борошно 600г+ 100г для процесу
Для крему:
Цукор 1 ст. л (250 г)
Борошно 3 ст. л
Молоко 2 ст. л (500 мл)
Ванілін
Масло 200г
Для глазурі:
Цукор 5 ст. л
Какао 3 ст. л
Вода 6 ст. л
Коньяк 1 ст. л
Масло 30г
Радянський торт пташине молоко в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Для тіста всі інгредієнти змішуємо, крім борошна і ставимо на водяну баню, перемішуємо до того моменту, як всі інгредієнти повністю розчиняться 👌 Потім додаємо борошно, замішуємо тісто і ділимо на 4 части.
2. Далі розкачуємо тісто, змащуємо маслом на деко і відправляємо в духовку на 7-8 хвилин при 180°С. Для крему на цукор додаємо борошно, перемішуємо, додаємо молоко і ставимо на огонь.
3. Постійно перемішуючи, доводимо до густоти, закриваємо плівкою і даємо повністю охолонути. Потім міксером пом’якшуємо масло і додаємо остиглий заварний крем, ванілін і збиваємо до готовности.
4. Для глазурі простіше простого: всі інгредієнти змішуємо , ставимо на вогонь, доводимо до потрібної консистенції і збираємо наш торт 🍰
Відео рецепт 👇