Як смачно зробити Рогалики з дріжджового листкового тіста з повидлом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Рогалики з повидлом з листкового, пісочного або сирного тіста для багатьох, в тому числі і для мене — абсолютний смак дитинства. Правда у мене в сім’ї їх називали «пальчики». Вдома готували їх часто, тому що вони не вимагали якихось особливих інгредієнтів, навичок і великої кількості вільного часу. ⠀
Сьогодні рогалики, як і раніше, один з найпопулярніших видів домашньої випічки, а приготувати їх стало ще простіше і швидше тому, що можна купити готове тісто, яке зберігається в морозилці і чекає своєї години. Так само і формованное повидло з різних фруктів і ягід без проблем зберігається в холодильнику і дуже підходить для начинки, так як тримає форму і не розтікається під впливом високих температур. Зручність в тому, що всі інгредієнти так само як цукрова пудра або кунжутне насіння завжди під рукою! А далі все дуже просто, апетитно і смачно!
Сьогодні рогалики, як і раніше, один з найпопулярніших видів домашньої випічки, а приготувати їх стало ще простіше і швидше тому, що можна купити готове тісто, яке зберігається в морозилці і чекає своєї години. Так само і формованное повидло з різних фруктів і ягід без проблем зберігається в холодильнику і дуже підходить для начинки, так як тримає форму і не розтікається під впливом високих температур. Зручність в тому, що всі інгредієнти так само як цукрова пудра або кунжутне насіння завжди під рукою! А далі все дуже просто, апетитно і смачно!
Інгредієнти
Готове тісто, у мене листкове дріжджове — 500 г;
Повидло тверде фруктове — 100 г;
Кунжутне насіння чорно-біле — 2 ст. л.;
Яєчний жовток — 1 шт.
Рогалики з дріжджового листкового тіста з повидлом покроковий рецепт
1. Морозиво тісто поступово розморозити, помістивши його в холодильник на кілька годин. У мисці злегка збити яєчний жовток з 1 ст. л. води. В маленькій сковороді обсмажити без масла насіння кунжуту до легкого рум’янцю. Тісто трохи розкачати і розрізати на рівні прямокутники, у мене вийшло їх 4 штуки.
2. Кожен прямокутник ще трохи розкачати і вирівняти, розрізати на трикутні сегменти. На широку частину викласти прямокутний шматочок повидла так, щоб він не виступав за край. Змазати кінчик тесту жовтком, згорнути тісто з начинкою рулетиками-рогаликами. Деко застелити листом пергаменту, змастити невеликою кількістю рослинної олії по всій поверхні. ⠀ Викласти на пергамент рогалики так, щоб між ними залишався вільний пространство.
3. Кожен рогалик добре змастити яєчним жовтком, зверху посипати кунжутом. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180°С протягом 20-25 хвилин до появи красивою рум’яності. Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇