Рубаний торт Наполеон з желатином

Як смачно зробити Рубаний торт Наполеон з желатином простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. У цей торт вирішила зробити крем дипломат. Крем ніжний і щоб торт не поплив додала желатин. Вийшло дуже ніжно і не жирно.

Інгредієнти

для тесту:
Масло (82,5%) – 270 р
Борошно – 350 г
Яйце – 1 шт
Крижана вода – 150 р
Оцет – 1 ст. л
Коньяк – 1 ст. л.
Сіль – 1/2 чл

Крем дипломат:
Молоко – 500г
Яйця – 2 шт.
Цукор – 100г
Кукурудзяний крохмаль – 30г
Ванільний цукор 1 ст. л (або щіпка ваніліну)
Вершки 33% – 200г
Желатин – 8 г (холодна вода – 48 м, щоб замочити желатин)

Рубаний торт Наполеон з желатином покроковий рецепт

1. 1. Олію заздалегідь прибираємо в морозилку на 2-3 години, можна на ніч.
2. Борошно просіяти в миску, туди натираємо на тертці холодне масло і весь час
перемішуємо з борошном. Робимо це швидко!
3. Руками розтерти суміш в крихту 1 хвилину. Довго не місити, інакше масло почне танути.
4. У воду додати оцет, коньяк, яйце, сіль і перемішати до однорідності і влити в
борошняну суміш, зібрати в грудку. Не місити! Просто зібрати тісто в неоднорідний клубок.
5. Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на 3-4 години (можна на ніч) або в морозилку на 30 хв
6. Тісто поділити на 8 кульок. Кожну кульку розкачати тонко діаметром 20 см, трохи більше вашої форми. Враховуйте, що тісто при випіканні зменшується в розмірах
7. Наколоти тісто виделкою і випікати при 180-200 градусах 10 хвилин до золотистого кольору. Режим низ духовки або верх-низ.
8. Відразу після випікання вийняти з духовки і корж, обрізати по формі або по тарілці
9. Готові коржі покласти стопкою і загорнути в харчову плівку або
поліетиленовий пакет. Зберігати 7 днів при кімнатній температурі в сухому месте.

2. Крем дипломат:
1. Замочити желатин холодною водою.
2. Підігріти молоко в сотейнику, як почне закипати, зняти з вогню.
3. В окремій чашці змішати яйця, цукор і крохмаль.
4. Влити тонкою цівкою в яєчну суміш гаряче молоко, постійно помішуючи
5. Перелити суміш в сотейник і поставити на середній вогонь або мінімальний вогонь
6. Варити крем, постійно помішуючи, поки він не почне густіти. Як тільки з’явилися великі бульбашки вимикайте.
7. Перелити крем в суху чашу, трохи остудити (хвилин 5) і влити розтоплений желатин (желатин можна розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані, але не кип’ятити!). Перемішати.
8. Крем накрити плівкою так, щоб вона стосувалася крему і залишити остигати на столі до теплого стану 25-30 градусів. Поки печете коржі, крем охолоне
9. Збити вершки починаючи з маленьких обертів, поступово збільшуючи. Збити до стану сметани.
10. Додати збиті вершки в повністю остиглий крем.
3. Зібрати торт і прибрати на 8 годин в холодильник. Можна на ночь.

4. Торт зверху прикрасити залишилася крихтою від обрізків коржів