Рулет з яблуками і меренгою швейцарської

Рулет з яблуками і меренгою швейцарської простий рецепт.

Інгредієнти

Для тесту
3 яйця
120 г цукру
30 г вершкового масла
50 мл молока
110 г борошна
1 ч. л. розпушувача
1 год л меленої кориці (або 1 ч. л. суміші для пряників)

Для крему
300 г сиру «Маскарпоне»
200 г вершків 33%
100 г цукрової пудри (або за смаком)
1 ч. л. екстракту ванілі

Для яблучної начинки:
3 твердих зелених яблука
50 г цукру
20 г вершкового масла
Сік половини лимона

Для швейцарської меренги
2 білка
100 г цукру

Рулет з яблуками і меренгою швейцарської покроковий рецепт

1. Для тіста вершкове масло розтопити, змішати з молоком. Яйця збити з цукром в дуже пишну світлу піну, додати масло з молоком, акуратно перемішати. Просіяти в тісто борошно з корицею і розпушувачем, акуратно перемішати лопаткою, рухами зверху вниз, зберігаючи легкість тесту. Викласти тісто на застелене пергаментом деко (приблизно 30*40), розрівняти і випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 180С близько 10-15 хвилин до золотистого цвета.
2. З готового бісквіта зубочистка повинна виходити сухою. Очищені яблука нарізати кубиками і скропити соком лимона. На сковорідці на середньому вогні розтопити цукор до стану карамелі, помішуючи. Додати вершкове масло, перемішати до однорідності. Додати яблука і протомитися протягом 3-5 хвилин, остудить.
3. Для крему. Збити холодний сир з вершками, пудрою і ваніллю до пишноти, недовго, до об’єднання. Для меренги білки викласти у термостійку миску цю миску поставити в каструлю з тихо киплячим окропом так, щоб окріп не торкався дна миски. За допомогою міксера на високих обертах почати збивати білки, коли вони перетворяться в піну, акуратно всипати цукор і збивати білки на водяній бані до густоти до 60 градусів на кулінарному термометре.
4. Якщо термометра немає, потрібно протерти суміш між пальців. Якщо крупинки цукру повністю розчинилися, зняти миску з каструлі і за необхідності збити до стійкої маси. Готовий остиглий бісквіт перевернути на чистий аркуш пергаменту, зняти пергамент, на якому він выпекался.

5. Змастити рулет кремом, зверху викласти шматочки ловлення яблук. Згорнути рулет, допомагаючи собі пергаментом. Змастити зверху меренгою, обпалити пальником за бажанням. Перед подачею дати постояти кілька годин або ніч холодильнике.