Як зробити рибну солянку збірну з морепродуктів в домашніх умовах рецепт простий 🐟 Напевно це найбагатший за смаком (та й по вартості) рибний суп. Варити його клопітно, але, повірте, результат того вартий. Цю гідну солянку можна приготувати на святковий стіл, наприклад, новорічний – рекомендую зберегти рецепт, стане в нагоді в низці свят🥳
Інгредієнти
Рибна дрібниця 500г
Топлене масло 30 г
Лук 1 шт. 🧅
Часник 2 зубчики 🧄
Морква 1 шт. 🥕
Борошно 1 ст. л.
Помідор 2 шт. 🍅
Томатна паста 1 ст. л.
Солоні огірки 2 шт.🥒
Оливки чорні 15 шт.
Цукор – ½ ч. л.
Філе сьомги 250 р
Філе минтая 300 р
Креветки 6 шт 🦐
Кальмари 4 шт.
Петрушка
Лимон 🍋
Рибна солянка збірна з морепродуктів в домашніх умовах покроковий рецепт
1. В каструлю скласти невелику рибу, хребти або голову, залити холодною водою, довести до кипіння і варити на слабкому вогні протягом 40 хвилин. Готовий бульйон процідити. ⠀
2. У каструлі розтопити топлене масло і обсмажити в ньому нарізані цибулю, часник і моркву. Всипати борошно і влити трохи бульйону. ⠀ Додати нарізані помідори, цукор, сіль, перемішати, тушкувати ще 2 хвилини. Додати оливки і огірки. Влити бульйон і варити на слабкому вогні 20 минут.
3. В суп покласти шматочки сьомги і філе минтая і варити 2-3 хвилини. Покласти кальмари, креветки і варити ще 3 хвилини. Посипати петрушкою і прикрасити лимоном 🍲