Рисовий пудинг з рису і молока класичний простий рецепт будинку.
Інгредієнти
Рис круглозерний – 100 г
Молоко – 550 мл
Вода – 400 мл
Цукор – 90 г
Ванільний цукор – 10 г
Кукурудзяний крохмаль – 40 г
Сіль – щіпка
Лимонний сік – пара крапель
Рисовий пудинг з рису і молока класичний покроковий рецепт
1. Рис промиваємо. Заливаємо водою, додаємо дрібку солі і пару крапель лимонного соку. Доводимо до кипіння, потім варимо на середньому вогні до готовності рису. У мене рис варився ~20 хвилин. В процесі може знадобитися ще трохи води. До крохмалю додаємо трохи молока, перемішуємо і поки оставляем.
2. До рису додаємо молоко, цукор, ванільний цукор, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до середнього. Ще раз перемішуємо крохмаль з молоком, так як крохмаль швидко осідає. І додаємо до рису, постійно помешивая.
3. Коли маса трохи загусне, вимикаємо вогонь (це займає приблизно пару хвилин). Викладаємо у форми, накриваємо харчовою плівкою в контакт, чекаємо коли пудинг охолоне і прибираємо в холодильник до повного охолодження, я прибрала на годину. Перед подачею посипаємо корицею. Пудинг готовий!
Відео рецепт 👇