Як смачно зробити Салат морква по корейськи з цибулею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Приготуємо морква по-корейськи, а заодно розберемося з історією цього популярного в Росії страви. Спасибі ️ за нього вихідцям з Кореї, які 1930-ті роки з політичних причин знайшли другу батьківщину – Середню Азію, а багато хто залишився жити в Росії, розселившись по всій нашій гостинній і добрій країні. Корейці вносили в нашу кухню свої азіатські мотиви, і нам, росіянам ці гострі, незвичайні смаки подобалися. Кімчі – традиційне корейське блюдо з пекінської капусти в російських умовах трансформувалося в блюдо з моркви, якої вистачає і в магазинах, і на грядках. А де ж було взяти пекінську капусту РСР? Витіснила пекінську капусту і салат «морква по-корейськи» став популярним і залишається таким вже майже років.
Інгредієнти
1 кг моркви
25гр – солі
80гр – столового оцту 9%
1 цибулина
150гр – рослинного масла
5 зубчиків часнику
100гр – цукру
1ч.л. – меленого коріандру
½ ч. л. л – червоного гострого перцю
½ ч. л. л – чорного меленого перцю
Салат ” морква по корейськи з цибулею покроковий рецепт
1. Моркву очищаємо і натираємо на спеціальній тертці; В додаємо моркву оцет і сіль, перемішуємо (не мнемо).
2. Даємо постояти 10 хвилин, морква виділить сік і його треба буде злити; Цибулю дрібно ріжемо, додаємо на сковороду до масла і трохи обсмажуємо (не треба доводити до коричневого кольору); Часник пропускаємо через прес або трьом на тертці;
3. В моркву, додаємо часник, цукор, коріандр, два види перцю і олія з цибулею (якщо не любите цибулю, то масло можна процідити через сито); Перемішуємо (не мнемо), прикриваємо і відправляємо на 2 години в холодильник, а краще на ніч.
Відео рецепт 👇