Салат Вогник з баклажанів на зиму з перцем і часником простий рецепт. Гостра, ароматна і смачна заготівля!
Інгредієнти
Баклажани 3 кг
Болгарський перець 500 гр
Часник 150 гр
Перець гіркий 5-7 шт
Оцет 100 мл (в заправку)
Цукор 2 ст л (без гірки)
Салат Вогник з баклажанів на зиму з перцем і часником покроковий рецепт
1. Баклажани нарізати кільцями, пересипати сіллю, залишити на 30 хв. Болгарський перець, часник, гострий перець пропустити через м’ясорубку, додати 180 мл води, оцет, цукор. Злити з баклажанів сік
2. Обсмажити на мінімальній кількості ростить. олії з двох сторін. Разлаживаем по стерилізованим банкам, додаючи гостру заправку. Для цієї заготовки рекомендується стерилизация..
3. Баночках ставимо на деко, відправляємо стерилізуватися в духовку . У духовку можна класти закручені кришки. Не стерилізують кришки з гумками, оскільки можуть расплавиться.
4. Їх потрібно прокип’ятити у воді 10-15 хвилин. Закрийте духовку і встановіть температуру 100-110 °C. (за часом 0,5 л стерилізують 10 хв).
5. Далі закатуємо, перевертаємо і під ковдру.. Вихід 7 шт х 0,5.