Салат з качкою і карамелизованной грушею

Салат з качкою і карамелизованной грушею простий рецепт. Зараз це один з моїх самих улюблених салатів. Поєднання качки з солодкою грушею і кисленьким соусом з журавлиною це просто вау. Ну, а для більшого кайфу додаю ще сир і горішки.

Інгредієнти

На 2 порції:
🔸качка (філе) – 200г
🔸рукола – 200г (я раз розбавляю ще будь-яким іншим салатом)
🔸груша – 0,5 шт
🔸цукор – 2ч.л (у мене коричневий)
🔸вершкове масло – 20г
🔸сіль, перець за смаком
🔸сир з пліснявою – 100г
🔸журавлина – 30г
🔸волоські або інші горіхи – 15г

Заправка:
🔸оливкова олія – 3ст.л
🔸соєвий соус – 1ст.л
🔸мед – 1ч.л
🔸винний оцет – 1ч.л
🔸французька гірчиця – 1,5 ч. л

Салат з качкою і карамелизованной грушею покроковий рецепт

1. Качку солимо, перчимо і кладемо шкіркою вниз на добре розігріту сковорідку. Обсмажуємо по 1,5 хвилини з кожного боку і секунд за 20 з боків. Наливає трохи гарячої водички (30мл), накриваємо кришкою і смажимо 8 хвилин. При такому приготуванні качка виходить дуже м’яка і буде танути в рту.

2. В ідеалі вона повинна вийти ніжно рожева всередині👌🏻. Нарізаємо тонко гострим ножем. ⠀ Грушу нарізаємо і швидко обсмажуємо з усіх боків у маслі і цукрі. Вогонь середній, у мене йде 7-10 хвилин. ⠀

3. Ну, а далі збираємо на відео, поливаємо заправкою (просто змішуємо все до однорідності), додаємо сир, журавлину (я використовую заморожену) і горішки. До речі, такий соус відмінно підходить для інших салатів, де присутня багато зелені і яке-небудь мясо.

Відео рецепт 👇