Сама соковита курка в пиві в духовці

Як приготувати найсоковитішу курку в пиві в духовці рецепт простий 👌🏻 Цей рецепт можна сміливо зберігати собі в скарбничку, так як смачніше і соковитіше курки ви не приготуєте. Вся фішка цього рецепта звичайно, в тому, що курка готується на банку з пивом. Тут краще взяти хороше, ароматне пиво з помірною гірчинкою і натуральним складом.

Інгредієнти

Курка – 1,6 кг
Пиво (в банку) – 0,5 л (потрібно 250г рідини)
Паприка – 2ч.л
Часник – 2 зубчики
Соєвий соус – 1ч.л
Сіль, перець за смаком
Цукор – 1ч.л
Оливкова олія – 1ч.л

Сама соковита курка в пиві в духовці покроковий рецепт

1. змішуємо Всі спеції в єдину масу, можна взяти вже і перемелені. Паприку можна взяти як солодку, так і копчену як у мене. ⠀ Курку змащуємо спеціями і залишаємо мінімум на одну годину, але можна і на 10 годин (буде ще смачніше) ⠀ Банку з пивом відкриваємо і залишаємо половину.

2. Тут ви, звичайно, можете обернути банку фольгою якщо боїтеся, що якимось чином може злізти фарба, але на моєму досвіді такого ніколи не було і я зазвичай просто добре мию її зверху. ⠀ Садимо курку на трон, закриваємо зверху шкірою і відправляємо в розігріту до 240 градусів духовку на 20 минут.

3. Курку повинна добре підрум’янитися. Далі зменшуємо температуру до 160 градусів і чекаємо ще 30 хвилин. Акуратно знімаємо з банки і насолоджуємося найсмачнішою курочкою. ⠀ Відповім на багатьох хвилює питання з приводу алкоголю. Тут в курці його не буде взагалі. При термічний обробки він весь випаровується і залишається тільки хлібний аромат. ⠀ Приємного апетиту 😋

Відео рецепт 👇