Шаблі основа на жовтках для чізкейку

Як зробити Шаблі основа на жовтках для чізкейку рецепт простий. ⠀ Як не крути, на мій погляд, пісочна основа – найкраще доповнення до ніжному чизу. Хоча, в гонитві за цікавими смаками, я пробувала чізкейки на дакуазе, бісквітної основі і навіть на основі шоколаду і патоки, але в моєму особистому рейтингу все-таки перемагає класика.
Для мене основа чізкейку – це лише його доповнення, те, що допоможе відтінити смак і додати текстур, адже її наповнення можна зробити фантастично цікавим. І це ціла пригода! Але сьогодні не про це) Сьогодні я ділюся з вами простим рецептом універсальної основи для чізкейків, урізноманітнити яку можна замінивши частину борошна на подрібнені горішки або додавши цедру лимона, лайма, апельсина. Або взагалі, сушені квітки лаванди😌 ⠀ ⠀

Інгредієнти

На форму 18 см і висоту 10 см

Вершкове масло – 130 гр
Борошно – 240 гр
Жовтки – 2 шт
Цукор – 85 гр
Сіль – щіпка

Вершкове масло (2) – 65-70гр

Шаблі основа на жовтках для чізкейку покроковий рецепт

1. М’яке масло розтерти з сіллю і цукром до однорідності, додати жовтки, знову розтерти. Додати борошно і замісити тісто. Зібрати тісто в грудку, обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1 годину. Духовку розігріти до 180°.
2. охолоджене тісто Розкачати на пергаменті або тефлоновим килимку, наколоти його виделкою. Випікати корж 15 хвилин (до рум’яності). Дати коржу охолонути і подрібнити його в крихту з допомогою блендера.
3. Додати крихту розтоплене вершкове масло (2) і вимісити до однорідності. З отриманої маси сформувати кошичок для чізкейку, влити в неї сирну масу і випікати чізкейк з наявного у вас рецепту.