Шоколадне тістечко з бананом з крем мусом

Як зробити Шоколадне тістечко з бананом з крем мусом рецепт простий. Сьогодні готуємо дуже смачні нарізні тістечка з поєднанням банан-шоколад! Складаються тістечка з ніжного шоколадного і ароматного бананового крем-мусу і шоколадного шару з шматочками горішків. В цілому тістечка виходять дуже ніжними та смачними.

Інгредієнти

Рамка 20 см * 20 см
Загальна вага приблизно 1,9 кг
Вийшло 12 тістечок, кожне вагою 140-150 р
Висота тістечка 7 см

Бісквіт на рамку 20 см * 20 см

Яйця З 3 шт (170 г)
Цукор 235 р
Борошно 170 г
Какао алк. 40 р
Розпушувач 8 р
Молоко 80 р
Рослинне масло без запаху 40 р
Окріп 50 р

Бананове пюре
Запекти 4 банана в шкурі на температурі 120 С протягом 30 хвилин
банани Очистити від шкіри, зберігши утворився всередині сік.
Пробити банани блендером в пюре

Банановий муссовый крем
Маскарпоне 200 р
Сметана 15-20% 150 р
Цукрова пудра 15-20 р
Бананове пюре 300 р
Вершки 33% 200 р
Желатин 220 блум 11 р
Вода холодна 60 р

Варіанти для просочення бісквіта
Міцну каву 150 мл

Ганаш для верхнього шару
Шоколад 120 г (у мене темний і молочний в рівних пропорціях)
Вершки 33% 100 р
Подрібнені підсмажені горішки 3 ст. л. (арахіс/фундук)
Горіхова паста 30 г (за бажанням)

Шоколадне тістечко з бананом з крем мусом покроковий рецепт

1. Шоколадний бісквіт.
Сухі інгредієнти – борошно, какао і розпушувач просіяти через сито і добре перемішати віночком для об’єднання. Яйця збити на невисокій швидкості міксера до стану “мильної піни. Не припиняючи збивання, поступово підсипати цукор і ретельно збити масу до значного збільшення в обсязі, посвітління й пишноти.

Влити рослинне масло і молоко кімнатної температури. Перемішати лопаткою, дістаючи до дна чаші. Ввести сухі інгредієнти, перемішати лопаткою до зволоження, потім віночком буквально кілька рухів перемішати до однорідного тесту, щоб грудочки борошна розійшлися.

Влити окріп і лопаткою перемішати тісто. Вилити тісто у форму і випікати в заздалегідь розігрітій до 180 С духовці до готовності. Перевіряти дерев’яною шпажкою. У моїй духовці бісквіт випікався 40 хвилин. Готового бісквіту дати охолонути на решітці, потім вийняти з форми, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник мінімум на 6 годин, краще ночь.

2. Бананове пюре.
Запекти 4 банана в шкурі на температурі 120 С протягом 30 хвилин. Очистити банани від шкури, зберігши утворився всередині сік. Пробити банани блендером в однорідну пюре.

3. Банановий муссовый крем.
Желатин замочити в холодній воді, добре перемішати і залишити для набухання. Бананове пюре нагріти до кипіння, відразу зняти з плити, перелити в миску, додати набряклий желатин і ретельно перемішати віночком, щоб желатин повністю розійшовся. Залишити масу остигати до кімнатної температури.

Добре охолоджені вершки збити до легкого загусання, вони повинні залишатися ніжними, не до стійких піків. Маскарпоне і сметану кімнатної температури збити на невисокій швидкості міксера до об’єднання і однорідності.

Бананове пюре, охолодженого до кімнатної температури, ввести в отриману масу, міксером на невеликій швидкості об’єднати , потім домісити лопаткою до однорідності. Ввести збиті вершки і перемішати лопаткою до однорідного мусса.

4. Збірка.
Майбутні тістечка я буду збирати у рамці 20 см х 20 див. Бісквіт розділити на 2 коржа. Мус розділити на 2 частини. Бісквіт просочити, затиснути рамкою, вилити половину мусу, розрівняти. Накрити другим бісквітом, просочити, вилити другу частину мусу. Прибрати в холодильник на стабілізацію на 6 часов.

5. Ганаш для верхнього шару.
Шоколад залити гарячими вершками (вершки не доводити до кипіння!). Перемішати до розчинення шоколаду та одержання однорідної емульсії. Якщо шоколад до кінця не розходиться, короткими імпульсами нагрівати масу в мікрохвильовці, кожен раз добре перемшивая.

6. Додати горіхову пасту, перемішати. Всипати горішки, перемішати. Ганаш вилити на поверхню стабілізованого мусу. Прибрати в холодильник на годину. Витягти з форми і розрізати на 12 тістечок. Приємного апетиту!